Conferința „Super Teach”, la Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 487 Vizualizări

Conferința „Super Teach”, la Luduș

La mijlocul lunii martie 2022, la Luduș s-a desfășurat o Conferință „Super Teach” cu tema „Mentalitatea construiește comunitatea”. Profesoara Ana Bordan de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș a fost factorul decisiv care s-a ocupat de aspectele organizatorice complexe pe care le impune desfășurarea în cele mai bune condiții a unui eveniment cu o anvergură națională.

Depășind limitele orașului și ale județului, la Conferință au participat cadre didactice venite de la Borșa, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, București, Timișoara, Deva, Gura Humorului, Brașov și din localitățile județului Mureș.

Cuvântul introductiv al Conferinței a fost rostit de moderatoarele Ana Bordan și Carmina Vakulovschi, după care inspectorul pentru învățământ primar din cadrul ISJ Mureș, Cami Mateș, a exprimat aprecieri pentru evenimentul care a reunit la Luduș peste 120 de participanți. Daniel Totu a expus poziția primarului orașului, Ioan Cristian Moldovan, și a administrației publice locale pentru dezvoltarea și sprijinirea învățământului local.

În intervențiile lor, Felix Tătaru, co-fondator la „Super Teach” și partener la Institutul Dezvoltării Personale, Mușata-Dacia Bocoș și Gheorghe Cristina (fondator „Super Teach”), toți trei online, „și-au exprimat implicarea și sprijinul lor și ai celorlalți membrii ai Boardului Asociației în care profesorii se simt apreciați, valorizați, îndrumați, iubiți”, după cum a subliniat prof. Ana Bordan.

Speakeri de valoare

În cadrul Conferinței au prezentat referate Oana Moșoiu, Simona Baciu, Elena Lotrean, Ari Pokka, Radu Szekely, Diana-Crina Marin și Andrada Mazilu. Interesant și instructiv a fost și momentul dialogului cu elevii al profesoarei Diana Sabău. Fiecare dintre speaker a abordat tematica propusă în stil propriu cu materiale originale.

„Dorim schimbarea mentalității în educație și, în același timp, transformarea mentalității închise în mentalitate deschisă. Acest proiect este adus în România de Institutul Dezvoltării Personale, al cărei președinte este Cristina Gheorghe, iar noi, facilitatorii „Super Teach” printre care îi amintesc și pe Andrada Vasile, Adriana Ioana Guiu, Roxana Popescu, Laura Nicoară, Diana Sabău, Ana Gorcea, Larisa Ioana Cati, Mona Vlai și Sonia Tekeres avem certificarea Institutului din SUA”, a declarat prof. Ana Bordan.

Succesul înregistrat de Conferința „Super Teach” de la Luduș, care s-a bucurat de aprecieri unanime și importanța tematicii prezentate constituie un mare pas înainte făcut de prof. Ana Bordan a mai precizat următoarele: „Începând din anul 2023 dorim permanentizarea anuală a Conferinței la Luduș. În aceste zile am arătat tuturor că deținem potențial organizatoric, că avem mulți oameni care ne sprijină, cărora le mulțumesc și pe această cale. În plus, domnul primar, fost cadru didactic, administrația publică locală sunt receptivi la asemenea inițiative benefice pentru învățământ și pentru întreaga comunitate.  Cunoscând greutățile prin care trece un organizator, sper ca finanțarea evenimentului să fie asigurată de bugetul local. Ar fi o investiție sigură pentru viitorul tuturor copiilor din Luduș și din țară. Trebuie să fim conștienți că implementarea mentalității deschise în educație este de viitor”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE