FOTO: Avocații ”Darului Vieții”, mesaje anti-avort la Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 694 Vizualizări

FOTO: Avocații ”Darului Vieții”, mesaje anti-avort la Târgu Mureș

Cea de-a 11-a ediție a ”Marșului pentru viață” la Târgu Mureș s-a desfășurat sâmbătă, 26 martie, în tradiționala locație din Piața Teatrului.

Evenimentul, la care au participat aproximativ 100 de persoane, a fost organizat de Protopopiatul Greco Catolic Târgu Mureș – Râciu, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș și Primăria municipiului Târgu Mureș. Tema ”Marșului pentru viață” din acest an a fost ”Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă și din întreaga viață”.

”Fiecare viață este un Dar”

În debutul evenimentului, jurnalista Cristina Bulbescu a făcut lobby pentru ”o schimbare în sensul protejării vieții nenăscute”, dar și pentru o îmbunătățire a legilor ”în sensul acesta.”

”Suntem de fapt avocați ai celor care nu se pot apăra singuri și care au dreptul la viață, au dreptul să se nască”, a afirmat Cristina Bulbescu.

”Pentru fiecare copil, egalitatea de șanse începe încă înainte de a veni pe lume, de aceea scopul acestui eveniment internațional a fost încă de la început și trebuie să rămână în continuare protecția și salvarea copilașilor nenăscuți, de la avort”, a adăugat Cristina Bulbescu, care a anunțat că participanții la ediția din acest an a ”Marșului pentru viață” sunt solidari cu poporul ucrainean, cu ”oamenii care suferă cumplit din cauza războiului.”

S-au mai adresat participanților părintele Ioan Fărcaș – protopop greco-catolic de Târgu Mureș și Râciu, părintele Silviu Jimborean – reprezentant al Protopopiatului Ortodox Târgu Mureș, totodată inspector pentru misiune și tineret pentru județul Mureș, dr. Iulia Maria Rădeanu – președinte fondator al Asociației Gio, care i-a îndemnat pe mureșeni să intre, simplu, în ”logica binelui”, și dr. Caterina Grif – medic primar de obstetrică-ginecologie, care a vorbit despre frica de boală, de moarte, de ieșire din confortul propriu și despre frica de a nu-L supăra pe Dumnezeu, cea care ”ne înalță și ne face liberi.”

”Scopul adunării publice este manifestarea solidarității cetățenilor pentru promovarea vieții și sprijinul acordat femeilor aflate în criză de sarcină. Fiecare viață este un Dar. Unul dintre adevărurile fundamentale ale lumii este cel legat de dreptul fiecărui copil de a se naște”, a arătat părintele greco-catolic Ioan Fărcaș.

”Iubirea este cea care ne-a adus la viață pe fiecare dintre noi. Icoana Trinității ca structură a Supremei Iubiri se reflectă în Taina Familiei Creștine. Prin aceasta, Dumnezeu ne arată marea Lui Iubire, iar noi învățăm să răspundem chemării Sale iubitoare având astfel privilegiul de a-L cunoaște și de a ne apropia de El. Întruchiparea dragostei dumnezeiești față de creatura sa se realizează prin persoana Mamei”, a spus părintele ortodox Silviu Jimborean.

Poezie, muzică și lozinci anti-avort

Totodată, părintele ortodox Eugen Bărăian din Sângeorgiu de Mureș a lecturat poezia ”Rugăciune” de Mihai Eminescu, iar solista de muzică populară Ionela Moruțan a interpretat, cu multă emoție și har, trei melodii tematice.

La final, participanții la ”Marșul pentru viață” s-au încolonat și au făcut un tur al centrului municipiului Târgu Mureș purtând lozinci cum ar fi ”Copiii vor viață și nu moarte!”, ”Iubim viața!”, ”Robia sexualității – contracepție, avort, boli sufletești”, ”Avortul oprește o inimă care bate”, ”Doctore, spune-i mamei să mă nască!”, ”Viața începe de la concepție”, ”Stop avorturilor chirurgicale și hormonale” și ”Avortul este crimă”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE