”Marș pentru viață” la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 277 Vizualizări

”Marș pentru viață” la Luduș

25 martie, ziua în care Arhanghelul Gavriil vestește Fecioarei Maria mântuirea neamului omenesc, după cum afirma părintele Cleopa, sărbătoarea creștină Buna Vestire a fost marcată la Luduș printr-un „Marș pentru viață”.

Această manifestare a fost inițiată în anul 1974 în SUA, iar în România această tradiție începe din anul 2008. La Luduș, ”Marșul pentru viață” revine în mijlocul comunității locale după o pauză de doi ani, cu forțe noi. „Marșul pentru viață” are loc cu binecuvântarea ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, și se desfășoară sub deviza „Egalitate, Echitate și Sprijin, din prima secundă și întreaga viață”. Tema esențială a marșului este protejarea celor vulnerabili, a copiilor născuți și nenăscuți, precum și a mamelor puse în situația de a alege între a păstra un copil sau a face avort”, a afirmat protopopul ortodox al Ludușului Lucian Voșloban.

În acest an, marșul promovează și o altă temă, „Vulnerabilitatea copiilor și a mamelor din Ucraina care au fost silite de război să ia calea pribegiei”.

Marșul anului 2022 a fost organizat de Protopopiatul ortodox Luduș, Biserica Penticostală și Primăria orașului cu numeroasa participare a elevilor de la Liceul Tehnologic nr. 1 și Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” pe traseul: străzile Lăcrămioarei, Ghioceilor, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Casa de cultură „Pompeiu Hărășteanu”, traseu bine protejat de Poliția orașului și Jandarmerie.

Pe platoul din Parcul Primăriei, profesorul de religie Septimiu Pop a coordonat activitatea în care elevele Melania Șofron, Carmen Pop și Maria Duca au interpretat cântece adecvate momentului.

Despre semnificația marșului efectuat de elevi, cadre didactice și preoți, protopopul Lucian Voșloban a afirmat: „Nu este un protest, este un marș pentru viață deoarece aceasta este importantă, de la momentul conceperii unui copil, iar din punct de vedere moral, etic are tot dreptul să vină în această lume. Marșul este închinat mamelor, vieții și este ca o concluzie a lunii martie când am fost mai atenți cu mamele noastre, cu bunicile noastre. Doresc ca Vestea pe care Arhanghelul Gavriil a transmis-o Fecioarei Maria să ne fie tuturor prilej de nădejde și de bucurie! Vă mulțumesc pentru participare!”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE