800 de puieți plantați de jandarmi Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

800 de puieți plantați de jandarmi

Peste 20 de jandarmi mureșeni din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș „Colonel Sabin Motora” și-au unit forțele într-o activitate umană lăudabilă. Li s-au alăturat voluntarii din cadrul Clubului Sportiv Tiger Budo-Târgu-Mures, Școala Generală din Brâncovenești și Direcția Silvică Mureș-Ocolul Silvic Reghin. În ziua de 29 martie, au pus mâna pe hârlețe și au plantat aproximativ 800 de puieți de stejar și paltin pe zona forestieră a comunei Brâncovenești.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/30/cate-pastile-cu-iod-au-ajuns-la-dsp-mures/

Este continuarea tradiției de anul trecut când au plantat 171 de puieți de stejar, în aceeași zonă. Anul acesta, profitând și de o vreme bună, au  înlocuit puieții ce nu s-au prins și au plantat aproximativ 800 de puieți de stejar și paltin. Fiind parte a comunității, jandarmii mureșeni nu doar protejează pădurile împotriva tăierii și a transportului ilegal de lemne, ci se și implică în acțiunile de plantare. “Încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de activități, mulțumim tuturor care au făcut această acțiune posibilă”, este îndemnul redat într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș – IJJ Mureș.

Evenimentul este premergător Zilei Jandarmeriei Romane, sărbătorită anual pe data de 3 aprilie. Ziua Jandarmeriei Române marchează data la care, în anul 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, potrivit site-ului oficial al Jandarmeriei Române, www.jandarmeriaromana.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE