Asociația Pro Autism va deschide un centru de terapie Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 685 Vizualizări

Asociația Pro Autism va deschide un centru de terapie

La 6 ani de la înființare, Asociația Pro Autism se pregătește să deschidă în această primăvară un Centru complex de terapie pentru persoane diagnosticate cu TSA, ADHD, diferite tulburări de comportament și întârzieri în  dezvoltare neuropsihică. Centrul de Terapie este situat în Sântana de Mureș, pe locul unde până în 2018 era o căsuță de 70 mp și dispune de un spațiu pentru activități în exterior de 24 ari.

La inițiativa lui Dorin Sălcudean, acesta împreună cu Lenuța Pocan și Mona Blaga, au înființat în anul 2016, Asociația BunaVestire Transilvania, cu scopul de a crește calitatea vieții copiilor cu Autism din Târgu Mureș și din România.

În anul 2020, după achiziționarea unui imobil și a unui teren cu o suprafață de 2400 mp, îm Sântana de Mureș, Asociația întinerește printr-un proces de rebranding și își schimbă numele în Asociația Pro Autism. Astfel, îcepe un plan amplu de extindere și de modernizare a spațiului de lucru și de terapie, atât în interior, cât și în exterior.

Despre autism

Autismul este o tulburare de dezvoltare caracterizată prin dificultăți de comunicare și interacțiune socială, precum și prin comportamente repetitive. Nu există un tratament medicamentos specific pentru tulburările de spectru autist. Principala abordare terapeutică o constituie psihoterapia. Terapia care și-a dovedit eficacitatea în recuperarea copiilor cu autism este terapia comportamentală aplicată, ABA.

În terapia de tip Analiză aplicată a comportamentului (Applied Behavioral Analysis, eng.), se evaluează comportamentele dezadaptative și disfuncționale ale copilului cu tulburare de spectru autist și se implementează planuri personalizate de intervenție. Sunt țintite toate ariile afectate în autism: comunicare, reciprocitate socio-emoțională, comportament repetitiv, limitat și aptitudinile specifice se construiesc de la simplu către complex.

Pentru copiii non-verbali, poate fi utilizat sistemul PECS (Picture Exchange Communication System, eng), care utilizează cartonașe cu activități pentru a facilita comunicarea.

Vom reveni cu detalii despre inaugurarea Centrului de terapie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE