DECIZIE. Deșeuri municipale din Maramureș, depozitate la Sânpaul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

DECIZIE. Deșeuri municipale din Maramureș, depozitate la Sânpaul

Aleșii județeni au aprobat joi, 14 aprilie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, depozitarea unor deşeuri municipale nepericuloase tratate, provenite din județul Maramureș, în depozitul de deşeuri municipale nepericuloase amplasat în localitatea Sânpaul.

Potrivit hotărârii, Asocierea SC Iridex Group SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti SA va încheia un contract pe o perioadă de maxim șase luni cu operatorul de salubrizare din județul Maramureș, până la o cantitate maximă de 175.035 de tone/an. Totodată, contractul va înceta de drept în cazul punerii în funcțiune de Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Sârbi, comuna Fărcașa, județul Maramureș.

”Cantitatea de deșeuri luată în calcul pentru stabilirea tarifului activității de depozitare în anul 2022 este de 173.035 de tone. În cursul anului 2021 cantitatea totală de deșeuri depozitate provenite din județul Mureș a fost de 147.124 tone. Conform Raportului de activitate pe luna martie 2022, al operatorului depozitului, în cadrul contractului se înregistrează un deficit cantitativ de peste 23.000 tone, cumulat de la începerea activității. Ca atare SC Iridex Group SRL a solicitat identificarea de măsuri pentru eliminarea dezechilibrului contractual. În acest context, s-a ținut cont de solicitările repetate primite din partea Județului Maramureș, referitoare la acceptarea la depozitare în depozitul zonal Sânpaul a aproximativ 3.500 tone/lună de deșeuri menajere municipale tratate, față de care operatorul SC Iridex Group SRL și-a exprimat acordul”, a explicat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE