Poliția Română, avertizează cu privire la atacuri cibernetice realizate prin mesaje tip SMS Slider
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Poliția Română, avertizează cu privire la atacuri cibernetice realizate prin mesaje tip SMS

Poliția Română a atras atenția prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, prin care le cere utilizatorilor de telefonie mobilă să nu deschidă link-uri primite prin mesaje de tip SMS de la numere de telefon necunoscute. Mesajul Poliției a venit în urma sesizărilor cu privire la primirea acestui gen de mesaj prin care utilizatorii primeau un mesaj vocal pe care ar fi trebuit să îl asculte. Prin accesarea link-urilor respective, utilizatorul este îndreptat către site-uri compromise.

,,Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu ați accesat acel link! Reamintim! Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați! Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online!”,a menționat Poliția Română.

Mădălin Dumitru, specialist în securitate cibernetică, a declarat pentru postul de televiziune Antena 3, că este vorba de un atac cibernetic la scară largă.

„Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulţi cetăţeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link şi să şteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informaţii sensibile şi să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a explicat specialistul.

Această strategie este foarte comună în ultimul timp, fie prin mesaje tip SMS, fie prin platformele de vânzări online, unde un potențial cumpărător cere detaliile cardului bancar pentru ca mai apoi să dispară împreună cu banii din cont. Este important ca oamenii să nu ofere informații personale sau date ale conturilor bancare persoanelor necunoscute, și de asemenea să nu acceseze pagini care nu par de încredere. Majoritatea mesajelor provenite din aceste surse, pot avea greșeli gramaticale sau adresări neobișnuite, drept urmare pot fi cu ușurință identificate.

Mălina Moraru

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE