Adrian Giurgiu, deputat USR de Mureș: Dezinformarea este la ea acasă în Guvernul României Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 249 Vizualizări

Adrian Giurgiu, deputat USR de Mureș: Dezinformarea este la ea acasă în Guvernul României

După obținerea unui rezultat favorabil în procesul de arbitraj care disputa Roșia Montană, autoritățile au inițiat procedura de executare silită împotriva Gabriel Resources pentru a recupera 10 milioane de dolari, costuri de judecată. Cu toate acestea, povestea Roșia Montană ne pune în fața unei situații inedite în care Premierul PSD și Guvernul său își asumă rezultatul favorabil al curții de arbitraj deși s-au pregătit luni de zile să paseze o eventuală înfrângere în curtea USR și a fostei guvernări tehnocrate.
“Marcel Ciolacu n-a luptat nici măcar un minut pentru salvarea zonei Roșia Montană. Lupta Guvernului PSD, înarmat cu sute de milioane de lei pompați în presa prietenoasă mocirlei politice, a fost împotriva USR deoarece mulți dintre noi ne-am implicat pentru salvarea Roșia Montană înainte să fim implicați politic. Dacă lupta se încheia cu un eșec pentru România, Marcel și ai lui voiau să fie siguri că eșecul ajungea în curtea USR. Asta în timp ce premierul și partidul său nu au făcut nimic pentru a opri eventualul dezastru ecologic de la Roșia Montană.”

Adrian Giurgiu: Am protestat pentru Roșia Montană. Victoria societății civile nu poate fi asumată politic

Liderul USR de Mureș este unul dintre românii care au ieșit în stradă împotriva exploatărilor de la Roșia Montană și consideră că PSD nu își poate revendica victoria societății civile și a profesioniștilor care au apărat România la procesul de arbitraj. “Premierul declară că s-a luptat pentru ca România să nu plătească 6-7 miliarde de dolari către compania care ar fi creat un dezastru ecologic de proporții la Roșia Montană. Nimic mai fals! În aproape doi ani de zile de când PSD și PNL conduc țara, guvernul a mers pe burtă în ceea ce privește procesul intentat de compania Gabriel Resources împotriva României.
Să vă aduc aminte: PSD a dat contractul către Gabriel Resources. Victor Ponta și colegii săi de la PSD au vrut să vândă aurul de la Roșia Montană, să otrăvească aerul și apa oamenilor de acolo și acum au tupeul să spună că nu au habar de această afacere sulfuroasă! Tot Victor Ponta a acceptat să semneze un contract atât de prost pentru noi toți încât să fie România pedepsită dacă refuză să-și ofere resursele. Vorbim de același Victor Ponta care este consilier onorific al premierului Ciolacu.
Au luptat, cu adevărat, societatea civilă care a protestat vehement împotriva proiectului minier inițiat de PSD, apoi un guvern de tehnocrați și apoi, după înființare, USR. Faptul că țara noastră nu va achita niște despăgubiri de miliarde de dolari se datorează și acestor oameni care au ieșit în permanență în stradă! Sunt unul din zecile de mii de români care au protestat și sunt mândru că am reușit să oprim un nou asalt pe care l-ar fi dat PSD României dacă Gabriel Resources ar fi demarat exploatarea aurului”, a susținut președintele USR Mureș, Adrian Giurgiu.
Rămâne însă problematica faptului că, în timp ce procesul era încă în derulare, miniștrii Guvernului Ciolacu, în frunte chiar cu Prim-ministrul, asumaseră deja o înfrângere României prin mai multe declarații.
“Asta ne dovedește cât de puțin i-a păsat lui Ciolacu de miza procesului pentru Roșia Montană. Era fericit cu o înfrângere care ne-ar fi costat peste 6 miliarde de dolari dacă aceasta era asumată de USR într-un an puternic electoral. Partidul Comasat Român nu face politică, ci combinații demne de cei mai josnici politruci ca să mai culeagă încă un procent în sondaje. Altfel, nu ar fi pompat timp de luni întregi dezinformări către români prin presă. Mă bucur că noi, românii de bună credință, am reușit să oprim caracatița corupției din jurul afacerii Roșia Montană. Totuși, rămâne dezinformarea propagată de o coaliție care nu are în interesul său binele românilor. Astfel de oameni nu pot conduce țara nici până la primul chioșc de pâine pentru că se vor asigura că fură și ei un colț”, adaugă deputatul de Mureș.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE