Spectacole ale Teatrului Național Târgu Mureș, jucate în fața juriului UNITER Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Spectacole ale Teatrului Național Târgu Mureș, jucate în fața juriului UNITER

Compania „Tompa Miklós” a Teatrului Naţional Târgu Mureş a anunţat, miercuri, că a fost nominalizată la mai multe categorii ale premiilor UNITER şi că, în această săptămână, juriul Uniunii Teatrale din România se va deplasa la Târgu Mureş pentru a urmări două spectacole.
„Juriul Uniunii Teatrale din România (UNITER) va vedea două producţii la Teatrul Naţional Târgu Mureş în această lună, ‘Grand Hotel Pasărea Retro’, scris şi regizat de Radu Afrim, joi, 19 mai, de la ora 19,00, la Sala Mare şi ‘Iarba roşie’ de Boris Vian, în regia lui Benő Balázs Fehér, vineri, 20 mai, de la ora 19,30, la Sala Mică. În acest an, Compania ‘Tompa Miklós’ a fost nominalizată la mai multe categorii ale celor mai prestigioase premii ale breslei teatrale din România, pentru două producţii. Actorul Laszlo Csaba a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul Szilveszter Zita din spectacolul ‘Grand Hotel Pasărea Retro’, iar Benő Balázs Fehér, un nou membru al companiei, a primit nominalizare la categoria ‘Cea mai bună regie’ pentru spectacolul ‘Iarba roşie’ de Boris Vian”, au precizat reprezentanţii Teatrului Naţional Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.
Actorul Laszlo Csaba a arătat că are emoţii, dată fiind prezenţa juriului UNITER în sala de spectacole şi că îşi doreşte să joace cât mai relaxat.
„Am emoţii, bineînţeles, aş vrea să iasă bine, dar ar fi frumos să joc într-un mod relaxat, lejer, fără aşteptări şi fără dorinţa de a mă conforma acestora. Asta e ceea ce voi încerca să fac – la fel ca în fiecare spectacol. Simt în secret că sprijinul colegilor mei mă va salva. Desigur, şi pentru mine, atenţia faţă de aceştia este singurul scop şi sunt mereu conştient că succesul deşi, din păcate, creează dependenţă şi poate fi distractiv, este o ceaţă trecătoare, efemeră”, a susţinut actorul Laszlo Csaba, citat în comunicatul de presă.
Cât despre rolul său, în care interpretează o femeie, pe Szilveszter Zita, actorul spune că personajul doreşte să facă o atmosferă ‘una plăcută şi distractivă’.
„În ceea ce mă priveşte, sper ca personajul să nu provoace nicio traumă spectatorului, adică să nu existe nicio jenă sau rezistenţă deosebită faţă de faptul că un bărbat joacă rolul unei femei. Mă bucur, de asemenea, dacă spectatorul îşi dă seama că există oameni care, deşi poartă alteritatea, nu joacă un rol pe care şi l-au asumat, se pot autoidentifica, şi ei caută doar iubire şi un spaţiu în care să trăiască fără teamă şi fără a fi judecaţi”, a accentuat actorul.
Spectacolul „Grand Hotel Pasărea Retro” este recomandat persoanelor peste 16 ani.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE