Noutăți despre modernizarea transportului public local din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2873 Vizualizări

Noutăți despre modernizarea transportului public local din Târgu Mureș

Aproximativ 50 de reprezentanți ai principalelor companii mureșene care dezvoltă proiecte imobiliare, ai unor instituții publice și profesioniști din domeniile conexe construcțiilor, imobiliarelor și arhitecturii au participat luni, 23 mai, la conferința ”Mureșul Rezidențial 2022. Dezvoltarea durabilă.”

Evenimentul a fost organizat în incinta restaurantului ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș de către echipa cotidianului Zi de Zi și a revistei economice Transilvania Business cu scopul de a dezbate public și interactiv proiectele care transformă orașul, viața oamenilor și economia mureșeană, precum și de a prezenta cele mai atractive proiecte imobiliare și cele mai importante investiții de pe piața construcțiilor mureșene.

Directorul Administrației Domeniului Public (ADP) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, ing. Florian Moldovan, a adus în discuție unul din principalele proiecte ale orașului, respectiv cel de modernizare a transportului public local de persoane.

”Parcul auto cam în integritatea lui va fi dotat cu mijloace noi, mijloace moderne atât Diesel, atât hibride, atât electrice, deci va fi diversificat, se va dezvolta partea de e-tiketing, partea de refugii pentru călători, sisteme electronice de afișaj, care va da informații privind deplasarea autobuzelor”, a arătat ing. Florian Moldovan.

”Acest proiect practic de modernizare a transportul local a început în 2017-2018. Încet-încet orașul s-a dezvoltat și se dezvoltă în continuare. Tocmai aceste plusvalori care au fost aduse în proiect vor determina, vor optimiza transportul în următorii ani. Automat vor fi luate în calcul zonele nou dezvoltate, plus se va face acea numărare a călătorilor pe anumite zone și în funcție de aceasta se va extinde acest transport pe zonele respective. Va dura puțin, într-adevăr, până se va pune în aplicare, a adăugat șeful ADP Târgu Mureș.

În prezentarea sa, ing. Florian Moldovan a mai abordat subiecte cum ar fi lărgirea unor drumuri din zona Unirii și Livezeni și problema colectării apei pluviale.

”Sunt deja discuții, sunt niște propuneri de studii de fezabilitate privind tratarea acestor ape pluviale în anumite zone pentru că este o problemă care va trebui soluționată pentru a putea veni și în sprijinul celor care locuiesc acolo. Zona Unirii este în plan de reabilitare pentru tratarea pluvialelor și încet-încet toate străzile care sunt pe raza UAT-ului care nu au fost modernizate și au rămas la stadiul de balast sau piatră vor fi modernizate”, a punctat directorul ADP Târgu Mureș.

Alex TOTH

Foto: Bristena

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE