Primăria Municipiului Sighișoara încurajează transportul public „verde” Administratie
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 364 Vizualizări

Primăria Municipiului Sighișoara încurajează transportul public „verde”

Primarul Municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind acordarea de autorizații de taxi exclusiv pentru mașini electrice.

Proiectul de hotărâre are la bază asigurarea echilibrului între cererea și oferta pe piața transportului public de personae în regim taxi și promovarea tipurilor de transport mai puțin poluante. La această dată, pe raza municipiului Sighișoara sunt eliberate un număr de 120 autorizații taxi. Municipalitatea propune eliberarea unui număr de 10 autorizații de taxi suplimentare care vor fi acordate doar pentru mașini electrice. Creșterea la 131 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații “verzi” are la bază faptul că Sighișoara, în afară de locuitorii săi și cei din zonele limitrofe, este vizitată anual de un număr foarte mare de turiști, fiind un punct de atracție înscris pe Lista Patrimoniului Mondial pentru valorile sale istorice şi arhitecturale remarcabile.

Sighișoara se remarcă prin progresele realizate în acest an în domeniul mobilității urbane, cu accent pe transportul public nepoluant și ceea ce înseamnă conceptul de Smart City. Orașul își propune să continue implementarea transportului public nepolant prin proiecte pilot (taxiuri electrice, autobuze electrice, trotinete electrice și stații de reîncărcare pentru vehicule electrice), scopul fiind crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern și înnoirea parcului de transport public, de care vor beneficia atât cetățenii cât și turiștii care tranzitează municipiul.

Consilierii locali au aprobat acordul dintre Municipiul Sighișoara și Comuna Albești în vederea implementării proiectului „Mobilitate urbană durabilă în Municipiul Sighișoara și Comuna Albești”. Se vor achiziționa 8 autobuze electrice de 10 m, 8 stații de încărcare standard pentru autobaza de transport public și 3 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice. Investiția va fi finanțată prin intermediul componentei C10 – Fondul Local din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De altfel, Municipiul Sighișoara are în plan un proiect de investitii “Mobilitate urbana durabila – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) în Municipiul Sighișoara, ce urmează a fi depus pentru obținerea de finanțare nerambursabilă în cadrul aceluiași program.

Prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și prin Strategia de Dezvoltare locală a Municipiului Sighișoara 2021 – 2027, municipalitatea urmărește dezvoltarea mobilității intermodale. Asigurarea unui sistem de transport în comun eficient, accesibil și durabil reprezintă o prioritate pentru primărie. Promovarea si achiziționarea de mijloace de transport ecologice, nepoluante, precum și implementarea de politici publice menite să încurajeze utilizarea transportului în comun contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor și la construirea unui mediu urban atractiv și sustenabil.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE