Mureș: Piețe volante lunare pentru desfacerea produselor agroalimentare românești Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 522 Vizualizări

Mureș: Piețe volante lunare pentru desfacerea produselor agroalimentare românești

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a anunţat luni, 10 octombrie în deschiderea celei de-a VI-a ediţii a Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti de la Târgu Mureş, la care participă aproape 60 de producători, că se doreşte înfiinţarea unor pieţe volante pentru desfacerea produselor agricole cu frecvenţă lunară, în diferite puncte din municipiul reşedinţă de judeţ.
„Ideea cu pieţele volante s-a născut dintr-o necesitate a producătorilor mureşeni de a facilita accesul locuitorilor la produsele noastre tradiţionale. Am avut discuţii cu Primăria Municipiului Târgu Mureş, alături de Consiliul Judeţean şi cred că este bine ca printr-un parteneriat cu Direcţia Agricolă şi cu producătorii locali mureşeni să le oferim oamenilor posibilitatea de a cumpăra produse autohtone în aceste pieţe volante. Frecvenţa acestora şi locaţia le vom stabili pe parcurs, ne dorim tare mult ca o dată sau de 2 ori pe lună să putem să le organizăm”, a declarat Mara Togănel.
Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Mureş, Ileana Guşatu, a arătat că piaţa volantă ar fi foarte importantă pentru producătorii locali şi că până şi o dată pe lună ar fi ideală ca aceasta să fie funcţională.
„Am şi discutat cu conducere a Prefecturii şi cu cea a Consiliului Judeţean ca o dată pe lună să realizăm o astfel de piaţă în care producătorii noştri să vină şi să-şi desfacă produsele lor. Primăria Târgu Mureş ne va sprijini şi de această dată de a găsi o locaţie care să corespundă pretenţiilor noastre şi ale producătorilor agricoli. Ar trebui să fie o piaţă în care să se regăsească, la fel ca şi astăzi, la ‘Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti’, o mare diversitate de produse, începând cu produsele lactate, cu legume, cu fructe, cu miere, cu produse de panificaţie, produse de patiserie. Deci toate acestea ar trebui să se regăsească, ca atunci când consumatorii intră în această piaţă să îşi poată face toate cumpărăturile necesare”, a spus Ileana Guşatu.
Luni, de Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti de la Târgu Mureş au participat 58 de producători agricoli din tot judeţul cu o paletă foarte diversificată de produse, începând cu ceaiuri, plante medicinale, legume, fructe, miere, sucuri, siropuri, conserve de legume, produse de panificaţie.
„Paleta este foarte, foarte mare. Calitatea produselor este deosebită şi le mulţumim producătorilor noştri pentru că au răspuns afirmativ şi au venit astăzi la acest eveniment important. Îi felicit pentru calitatea produselor expuse şi sperăm ca în continuare să găsim pe pieţele noastre aceste produse de calitate. Este o zi în care orientăm şi pe consumatorii noştri spre produsele locale de calitate şi produse româneşti. Iar producătorii noştri trebuie să ştie, să înveţe, să îşi desfacă produsele şi să atragă prin modul de prezentare”, a precizat Ileana Guşatu. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE