Zonă privată de agrement, de 5.500 de metri pătrați, în pregătire lângă ”Weekend” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 875 Vizualizări

Zonă privată de agrement, de 5.500 de metri pătrați, în pregătire lângă ”Weekend”

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, cu prilejul unei ședințe care a avut loc în data de 20 septembrie 2022, că proiectul ”Amenajare zonă de agrement (cafenea/ bar, terasă, sală de sport – construcții provizorii/ container, terenuri de sport)”, propus a fi amplasat în comuna Sângeorgiu de Mureș, strada Plutelor, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document publicat pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, www.apmms.anpm.ro, proiectul aparține societății Anvergo SRL Târgu Mureș și prevede amenajarea unei zone de agrement, pe un teren liber de construcții în suprafață totală de 5.500 de metri pătrați, în localitatea Sângeorgiu de Mureș.

”Amplasamentul se află pe malul stâng al râului Mureș și pe malul drept al pârâului Sărat, afluent de stânga al râului Mureș, la confluență, în zonă inundabilă. Terenul este traversat de o conductă de alimentare cu apă și o conductă de canalizare ape uzate, aparținând altui beneficiar, care traversează râul Mureș din zona insulei Sântana de Mureș, până în strada Plutelor, în zona străzii Petőfi Sándor, Sângeorgiu de Mureș”, se menționează în document.

Conform sursei citate, ”beneficiarul vizează îmbunătățirea infrastructurii de agrement de uz public-privat în vederea creării unei zone în care tinerii să poată desfășura activități sportive și recreative”, iar proiectul vizează construirea următoarelor obiective: un teren de tenis cu strat de uzură din zgură (de 669 de metri pătrați), un teren de baschet cu strat de uzură din tartan (de 608 de metri pătrați), un teren de beach volei cu strat de uzură din nisip (de 162 de metri pătrați), o pistă de alergare cu strat de uzură din tartan și a unei zone verzi, de promenadă, cu iarbă (de 2.367 de metri pătrați).

Totodată, în zonă va fi construită și o construcție demontabilă tip container prefabricat cu funcțiunea de recepție, alimentație publică – smoothie bar și grupuri sanitare, precum și zece locuri de parcare și alei pietonale.

”Accesul pe amplasament se va realiza exclusiv din strada Plutelor din localitate, printr-o poartă carosabilă glisantă electrică și o barieră de acces”, se mai arată în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE