Premieră la Luduș: Cupa „Prieteniei – Ionuț Bica” Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

Premieră la Luduș: Cupa „Prieteniei – Ionuț Bica”

Ionuț Bica, în prezent component al lotului național de „Fut net” – Tenis cu piciorul, s-a născut în 10 septembrie 1996 la Luduș, acolo unde a urmat școala gimnazială și liceul, apoi a absolvit Școala de agenți de poliție din Cluj-Napoca. Pe plan sportiv a vrut să devină fotbalist, la fel ca și tatăl său, Vasile, jucător divizionar la Mureșul Luduș. Ionuț a fost legitimat la această echipă, dar calitățile sale native l-au îndreptat spre tenisul cu piciorul.

Șansa lui a fost aceea să fie îndrumat de vedetele Clujului, Daniel Săsărman și Florin Purice, probabil cei mai buni din țară în perioada junioratului. La echipa CS Victory Cluj-Napoca a devenit triplu campion național, apoi triplu campion mondial la categoria sa.

Chiar dacă multă vreme tenisul cu piciorul a fost considerat un sport de divertisment al fotbaliștilor retrași din activitate, ultimii ani ne-au arătat un sport dinamic, alert cu multe elemente de adevărată acrobație la fileu, un spectacol sportiv de calitate.

Pentru amatorii de sport din Luduș, Ionuț Bica a organizat în 10 decembrie 2022 în premieră, alături de Primăria și Consiliul Local Luduș, Liceul Tehnologic nr. 1, ACS Mureșul, Restaurantul La Bologa, Ro Dacia Com SRL, Rometal Dianis SRL, Mara Decor, Mura Center SRL, Hey Taxi Luduș, Poli Izo Construct SRL, Trans Diaden Car SRL și Copy Tech SRL, Cupa „Prieteniei” care îi poartă numele. Au participat șase echipe: JSF Cluj-Napoca, Mureșul Luduș II și Victory Cluj-Napoca, clasate pe primele locuri în această ordine, urmate de SIMEX Șmileul Silvaniei, CSM Vatra Dornei și Mureșul Luduș I.

După ce primele trei echipe au fost premiate cu medalii și diplome de către primarul Cristian Moldovan, Paul Boncheș a acordat un premiu special lui Ionuț Bica adresându-i mulțumiri pentru inițierea primei ediții a Cupei „Prieteniei”. La rândul său, Ionuț le-a mulțumit colegilor de la CSM Vatra Dornei, echipa sa actuală în care activează sportivi de valoare: Adrian Schipor, Theodor Lelcu, Paul Creț, Neluțu Creț, Andreas Banu și, desigur, Paul Boncheș, cel care se străduiește să ofere cele mai bune condiții pentru a face performanță sportivă la nivel înalt.

Declarații:

Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș: ”În numele ludușenilor vă mulțumesc pentru că ați răspuns cu amabilitate invitației făcute de Ionuț. Am aflat astăzi că mulți dintre dumneavoastră aveți rezultate remarcabile pe plan național și internațional și sper că această primă ediție a Cupei „Prieteniei – Ionuț Bica” să fie de bun augur pentru anii care vin, competiția de azi să fie doar un început, o filă de istorie frumoasă în sportul ludușean. Vă mulțumesc pentru prezență și vă doresc să înregistrați doar succese în viitor. Am încredere în Ionuț, cel care a adus acest sport de performanță la Luduș și ne mândrim cu el. Vreau să cred că tenisul cu piciorul este un sport de viitor pentru orașul nostru. Vă doresc succese în continuare!”

Daniel Săsărman, antrenorul echipei naționale a României: ”Mulțumim organizatorilor de la Luduș, un oraș cu oameni minunați, care au făcut totul pentru reușita acestei competiții. Îi mulțumesc și lui Ionuț pe care îl știu de la nivelul juniorilor, când îl antrenam la Cluj-Napoca. A fost campion național la juniori, la seniori, triplu campion mondial la juniori, campion european, este un băiat extraordinar, serios, disciplinat și talentat, cu mult bun simț, la fel ca familia sa. Turneul de la Luduș a avut valoare prin prezența unor campioni naționali, europeni și mondiali. Ludușenii pot fi mândri cu Ionuț Bica, un sportiv care face parte din lotul național al României. Repet, Ionuț este un sportiv valoros care poate obține rezultate mari, eu contez pe el în echipa națională. Mulțumesc Luduș, mulțumesc Ionuț!”

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE