Strada Mureșeni din Târgu Mureș prelungită cu 1,2 kilometri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1788 Vizualizări

Strada Mureșeni din Târgu Mureș prelungită cu 1,2 kilometri

Primăria Municipiului Târgu Mureș a atribuit, în data de 8 decembrie 2022, un contract în valoare de 7.293.702 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea proiectului tehnic de execuție, a asistenței tehnice și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție “Prelungire strada Mureșeni până la limita UAT Cristești”, informează www.licitatiapublica.ro. Asocierea câștigătoare este alcătuită din firmele Astor Com, Lateres, Landmania și Insta Grup.

Detalii despre investiție

Potrivit Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă un capitol important al Strategiei de Dezvoltare a municipiului Târgu Mureș pentru perioada 2021-2027, astfel încât proiectul se încadrează ”în strategia de dezvoltare a unității administrativ-teritoriale, cât și în obiectivele propuse” și, de asemenea, ”acțiunile prevăzute prin prezenta documentație au scopul de a spori calitatea vieții din zonele urbane și periurbane.”

”Drumurile propuse pentru modernizare au un sistem rutier şi caracteristici geometrice care nu corespund categoriei de drumuri locale. Platforma străziilor nu respectă panta transversală şi prezintă şleauri şi gropi care îngreunează circulaţia şi fac ca apa să băltească pe perioade lungi şi să se infiltreze în patul drumului. Lipsa şanţurilor, podeţelor şi colmatarea lor acolo unde există duce la o circulaţie nedirijată a apei, care de multe ori se scurge pe mijlocul străzii. Sunt necesare podeţe pentru a se putea realiza accesul la proprietăţile aferente – în anotimpurile ploioase şi atunci când se topeşte zăpada strada devine impracticabilă în unele locuri”, se menționează în DALI-ul respectiv.

Conform aceleiași surse, municipiul Târgu Mureș este deservit de o reţea de străzi, majoritatea având cu îmbrăcăminţi de beton asfaltic, ”însă în zonele periferice sunt întâlnite străzi și drumuri de pământ cu piatră, nemodernizate”, ceea ce face dificilă deplasarea pe timp nefavorabil, ”chiar impacticabile unele dintre ele”.

”Repartizarea în teritoriu este neuniformă. Pe parcursul aniilor precedenţi s-a realizat modernizarea prin asfaltare a rețelei locale de străzi din diferite fonduri financiare. Obiectul prezentului studiu reprezintă prelungirea străzii Mureșeni, prin reabilitarea unei porțiuni de 1.211 de metri liniari, modernizarea și extinderea podului rutier existent, amenajarea albiei pâârului Cocoș, respectiv asfaltarea carosabilului auto, amenajarea trotuarelor, a acceselor la proprietăți și a șanțurilor. De asemenea cu această ocazie se va realiza extinderea rețelei de iluminat public și se va realiza canalizație pentru fibre optice pe porțiunea studiată”, se mai precizează în document.

Contractul va avea o durată de 28 de luni, din care 4 luni pentru realizarea documentației tehnico-economice și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE