3,2 milioane de lei pentru modernizarea căminului cultural din Sânmărtinu de Câmpie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 440 Vizualizări

3,2 milioane de lei pentru modernizarea căminului cultural din Sânmărtinu de Câmpie

Conducerea Companiei Naționale de Investiții a atribuit, în data de 20 decembrie 2022, societății Hentza Business SRL Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov) un contract în valoare de 3.299.809 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea de servicii de proiectare, asistență tehnică proiectant și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții din Subprogramul ”Așezăminte culturale”: “Reabilitare, modernizare și dotare cămin cultural în sat Sânmărtinu de Câmpie nr. 15, comuna Râciu, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, clădirea existentă va fi refăcută până la nivelul planșeului peste parter, inclusiv peste acesta, ”și se va propune o nouă soluție arhitecturală” adoptând un planșeul de beton armat, cu grinzi și centuri din beton armat care să lege întreaga structură a parterului.

”Având în vedere refacerea totală a structurii etajului parțial se va reface corespunzător și șarpanta în funcție de propunerea arhitecturală. Odată cu refacerea șarpantei și a învelitorii, se va reface sistemul de scrurgere al apelor pluviale de pe învelitoare. Se propune anveloparea clădirii cu polistiren pe pereții exteriori și vată minerală la nivelul șarpantei. Se vor reface finisajele interioare și exterioare, se va recompartimenta parțial volumul prin care se realizează accesul principal, se vor moderniza grupurile sanitare, scena și garderoba artiști. Împrejmuirea se va reface integral, se va amenaja incinta cu locuri de parcare, alei auto și pietonale, se vor toaleta arborii existenți, se va amenaja spațiul verde existent și se vor realiza amenajări peisagere. Instalațiile electrice, sanitare și termice se vor reface integral și se va dota cu echipamente moderne de ultimă generație. Se propune dotarea obiectivului cu mobilier, precum și alte dotări specifice funcționării: scaune vizitator, mese prezentare, articole igienico-sanitare în grupurile sanitare, bănci și dulapuri depozitare în cabina artiști, jaluzele, draperii, cortină cu sistem integrat de rulare-derulare etc.”, se menționează în Caietul de sarcini.

Conform aceleiași surse, se dorește aducerea clădirii la o formă arhitectural-urbanistică, care să se integreze armonios în specificul arhitecturii locale.

”Odată cu defacerea șarpantei și etajului superior, se propune un volum de clădire cu o dimensiune redusă față de cea inițială, astfel clădirea capătă proporții adecvate, acordându-se în același timp atenție asupra scării țesutului rural. Gabaritul clădirii după intervențiile propuse, va prezenta sensibilitate pentru silueta satului, integrându-se armonios în aceasta. Materialele alese pentru finisajele exterioare cu sunt lemnul și piatra naturală și armonia paletei de culori a acestora, aprofundează modul de integrare al clădirii în specificul arhitecturii locale”, se mai arată în document.

Durata contractului va fi de 51 de luni, astfel: 12 luni pentru execuție, 3 luni pentru proiectare și 36 de luni perioadă de garanție de bună execuție a lucrărilor.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE