ISU Mureș, precizări despre incendiul de aseară de la o fabrică din Reghin Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3089 Vizualizări

ISU Mureș, precizări despre incendiul de aseară de la o fabrică din Reghin

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, sprijiniți de forțe din cadrul Detașamentului Târgu Mureș, Secția Sărmașu, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rușii Munți și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kastamonu, au intervenit, marți seara, 17 ianuarie 2023, la un incendiu puternic izbucnit la o hală de producere a materialelor de construcții (bolțari și pavaje) situată pe strada Ierbușului din Reghin.

Potrivit informațiilor furnizate de către lt. Alexandra-Maria Călușeri, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, la sosirea echipajelor operative, ”incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de circa 1.000 de metri pătrați, cu degajări mari de fum și cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la clădirile învecinate.”

”Pompierii au localizat incendiul în cel mai scurt timp, au limitat propagarea acestuia la clădirile învecinate și au acționat mai bine de trei ore pentru lichidarea acestuia. În urma incendiului au fost afectate: acoperișul halei, partea de birouri și utilajele de producție”, a informat lt. Alexandra-Maria Călușeri.

Conform aceleiași surse, având în vedere amploarea evenimentului, la locul intervenției s-a deplasat grupa operativă de la nivel Inspectoratului, iar miercuri, 18 ianuarie 2023, un echipaj de pompieri care încadrează o autospecială de lucru cu apă și spumă s-a aflat în continuare la fața locului.

”Pentru misiune s-au deplasat 39 cadre militare: cinci ofițeri, doi maiștri militari, 32 de subofițeri, și șapte pompieri voluntari, de asemenea au fost alocate cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, una de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rușii Munți și una de la Serviciul privat pentru Situații de Urgență Kastamonu, două autocamioane cu container de 8.000 de litri pentru stins incendii, o autospecială de lucru la înălțime, două autospeciale de primă intervenție și o ambulanță SMURD de tip B2. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire. Din fericire, nu au existat victime”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.

Alex TOTH

Foto: Victor URSACHE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE