Home / Cultură / Ateliere creative Origami pentru cei mici

Ateliere creative Origami pentru cei mici

Distribuie

Muzeul Județean Mureș vă invită să-i aduceţi pe cei mici la o întâlnire cu Arta provenită din cultura niponă, în cadrul Atelierelor creative Origami cu Raluca Dumitrescu.

Atelierele creative oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăţa noţiuni din cultura niponă prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în acelaşi timp şi creativitatea, simțul estetic și curiozitatea pentru cultura japoneză. Colega noastră, Raluca Dumitrescu, șef de secție la Laboratorul de Conservare și Restaurare, și-a descoperit pasiunea pentru origami acum 15 ani când a făcut mai multe cursuri profesioniste de origami, din tainele cărora dorește să le împărtășească și celor mai mici vizitatori ai muzeului.

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani.

Atelierele creative Origami cu Raluca Dumitrescu se desfăşoară lunar, în prima zi de luni din lună, 2 grupe, de la ora 10:00 și de la ora 12:00.

Activitatea durează 1 oră și se desfășoară în Sala de Conferințe a Muzeului Județean Mureș situată la sediul administrativ de pe str. Mărăști, nr. 8A, Târgu Mureș.

Tema 1 (6 februarie 2023) – Cross-ul broscuțelor; Tema 2 (6 martie 2023) – Zborul cocorilor; Tema 3 (3 aprilie 2023) – Iepurașul Tema 4 (8 mai 2023) – Cuibul de păsărele Tema 5 (5 iunie 2023) –  Zmei care scuipă foc Tema 6 (3 iulie 2023) – Kimonoul păpușilor japoneze Kokeshi Tema 7 (4 septembrie 2023) – Caseta spaniolă Tema 8 (2 octombrie 2023) – Vaza cu flori de toamnă Tema 9 (6 noiembrie 2023)– Scrisori pentru Moș Crăciun Tema 10 (4 decembrie 2023) – Ornamente de brad.

Detaliile evenimentelor vor fi comunicate pe paginile de social media și pe pagina de web a muzeului. Calendarul poate suferi modificări.

Taxa de participare: 10 lei/participant

Înscrierea copiilor se face telefonic la numărul 0749.912.992 sau prin e-mail la adresa pr@muzeulmures.ro, în limita a 15 locuri/grupă.


De asemenea, verificati

Raport despre Cultura orașului Luduș

Distribuie Unul dintre capitolele importante ale Raportului privind starea economică, socială și de mediu a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.