FOTO: Oferta Corteva Agriscience prezentată fermierilor mureșeni Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 738 Vizualizări

FOTO: Oferta Corteva Agriscience prezentată fermierilor mureșeni

Corteva Agriscience și Compania Dafcochim au organizat joi, 9 februarie, la Centrul de Evenimente RAB – Complex Apollo din Sângeorgiu de Mureş un simpozion dedicat fermierilor mureșeni, prilej cu care au fost prezentate cele mai noi informații despre gama de hibrizi Pioneer și soluțiile de protecția plantelor Corteva.

„Iată că după 2-3 ani ne revedem în această sală. Vă mulțumesc mult pentru prezență că ați venit un număr așa mare. Vă rog frumos să aveți încredere în produsele pe care le vor prezenta colegii noștri de la Corteva cărora le mulțumesc că sunt alături de noi. Vă doresc un an bun, multă sănătate, recolte bogate și să dea Dumnezeu să aveți prețuri la cereale, și binențeles o relație bună cu Dafcochim”, a fost mesajul transmis celor 400 de fermieri prezenți de către Marinel Ștefan, director Divizia Agro din cadrul Companiei Dafcochim.

Jean Ionescu: „Puterea noastră cea mai mare este partea de cercetare”

Despre Corteva Agriscience și locul fruntaș ocupat pe piață a vorbit Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience. „Corteva este o companie eminamente americană. Suntem partea de agricultură a grupului DAW-Du Pont. Corteva încorporează trei mari companii mondiale lideri în agricultură. E vorba de Pioneer, pe partea de genetică, DAW și DuPont. Suntem o companie de peste 13.000 de cercetători, activăm în peste 140 de țări la nivel mondial. Ca să aveți o idee despre dimensiunea business-ului, suntem o companie de peste 110.000.000.000 de dolari. În fiecare zi în partea de agricultură se investesc între 4,5 și 5.000.000 de dolari. Puterea noastră cea mai mare este partea de cercetare. Suntem cel mai mare proprietar e germoplasmă la porumb. Pioneer este compania numărul 1 cam pe toate piețele în care activează. Este de departe cel mai mare jucător în piața, atât de porumb boabe, cât și în piața de porumb siloz”, a precizat Jean Ionescu, care a punctat poziția Corteva pe piața românească.

„În România, avem o cotă de piață de 40%, iar următorii jucători sunt undeva la aproape jumătate față de noi. În viitorul nu foarte îndepărtat, în 2-3 ani planurile sunt să sărim de 50% cotă de piață. Suntem lideri pe toate segmentele de semințe, ncepând de la porumb, floarea soarelui, rapiță, soia. Tot legat de Rpmânia, în Afumați, lângă București, există cea mai mare investiție într-o stație de procesare semințe. Este o stație în care Pioneer Corteva au investit cam 74 de milioane de euro, stație ultramodernă în care reușim să venim către către fermieri cu peste 2.000.000 de saci standard, porumb, floarea-soarelui, rapița și așa mai departe. Avem peste 18.000 de hectare numai în România, unde producem semințe. Sigur, standardele de calitate sunt, vă rog să rețineți, sunt cele mai înalte, mult peste mașinile premium din Germania. Când spun mult peste, închipuiți-vă că avem un grad de satisfacție a clienților de peste 97%”. Rolul nostru este să oferim produse de cea mai înaltă calitate posibilă din agricultura mondială și, sigur, cea mai înaltă calitate a geneticii, a produselor de protecție a plantelor și așa mai departe”, a spus reprezentantul Corteva Agriscience.

Jean Ionescu: „În foarte puține situații pierdem în fața altor hibrizi”

La loc de cinste în protofoliul Corteva se numără hibrizii la cultura porumbului, aspect subliniat de Jean Ionescu. „Suntem compania numărul 1 pe foarte multe segmente de piață și aș începe cu porumbul. Porumbul este, aș spune, de departe puterea cea mai mare. La porumb avem un portofoliu atât de puternic la ora actuală încât între între 300 și 400 FAO ne respectăm competitorii. Avem o putere atât de mare datorită performanțelor geneticii, încât în foarte puține situații pierdem în fața altor hibrizi. Avem o generație extraordinară de produse precum P9889, P9757, P9610, P9241, P8834, cel mai vândut hibrid din Europa în acest moment. Sunt hibrizi care fac carieră, iar pe viitor o să auziți de P9944 și P9975. Practic tot ce comercializăm sunt rezultatul unor performanțe excepționale care, cu certitudine, pentru cei care dintre dumneavoastră fac tehnologie, nu au cum să nu fie prezenți în ferme”, a precizat Jean Ionescu.

Stabilitate!

Despre hibrizii aflați în protofoliul Corteva a vorbit și Cosmin Ciocoiu, director de vânzări România și Republica Moldova pe segmentul de semințe. „Hibrizi precum P 9889 au crescut exact ca și Făt frumos, de 4 ori într-un an. Sunt produse care nu fac altceva decât să arate dedicația companiei în a aduce în piață produse care pot preîntâmpina, să spunem așa, problemele de care ne vom lovi. Putem vorbi aici de schimbările climatice, putem vorbi aici poate de următoarele schimbări legislative legate de restricții pe baza azotului și așa mai departe. De fiecare dată trebuie să știți un lucru: suntem pregătiți să aducem produse care vor corespunde celor mai mari exigențe din piață. În viitor venim cu produse din ce în ce mai adaptate. Dacă aș caracteriza cu un singur cuvânt întreg portofoliu corteva la porumb, aș spune astfel: stabilitate. Este de departe cel mai important criteriu pentru care noi selectăm porumbul”, a spus Cosmin Ciocoiu.

Calitățile biostimulatorului Utrisha N

Despre portofoliu de produse pentru protecție a plantelor la cereale păioase, rapiță, floarea soarelui, porumb, dar și despre componenta Corteva Biologicals a vorbit în cadrul simpozionului Vasile Folea, Customer Technology Specialist pentru România și Republica Moldova, Corteva Agriscience. „Compania Corteva investește sume impresionante către această categorie a biostimulatorilor. Am achiziționat și vom continua să achiziționăm companii care au în strategia de lansare produse foarte performante din acest punct de vedere. Pentru anul acesta vom avea o derogare de utilizare pentru Utrisha N, dar lansarea adevărată va fi în 2024. Este un produs biologic pe bază de o bacterie, metilobacter umsimbiotico formulat sub formă de micro-capsule, ceea ce ne conferă un mare avantaj. Dacă în trecut produsele de bază, de virus sau bacterii trebuiau ținute în mediu controlat și aveau o durată de valabilitate foarte mică, datorită formulării de microncapsulare, Utrisha N poate fi păstrat în condițiile din depozitul dumneavoastră și are un termen de valabilitate de până la 2 ani . Utrisha N are și certificare pentru cultura ecologică. Dacă sunt cultivatori în acest sistem, are certificare ECOCERT dar cu siguranță va avea și certificare locală pentru a putea fi utilizat în cultura ecologică”, a precizat Vasile Folea.

Beneficiile PNS 2023-2027 pentru agricultură

În cadrul simpozionului, reprezentanții Direcției Agricile Județene Mureș, APIA și OJFIR Mureș au prezentat câteva din oportunitățile Planului Național Strategic 2023-2027 pentru agricultură. Acest plan național strategic trasează dezvoltarea agriculturii, finanțarea ei în perioada 2023- 2027 și înglobează instrumentele de sprijin finanțate atât din FEGA cât și din FEADR pe cele 2 piloane, Pilonul 1 FEGA -plățile directe și intervenții sectoriale, care sunt măsuri pentru susținerea pieții și Pilonul 2 ADR -politica de dezvoltare rurală. Noile principii ale reformei politice agricole comune au în vedere, începând de la reducerea poverii administrative pentru fermieri până la menținerea condițiilor de concurență echitabilă. Principiile aplicabile ale acestui Plan Național Strategic prevăd printre altele stimularea digitalizării. Iată că se va pune în accent deosebit pe digitalizare și în agricultură, distribuirea mai echitabilă a plăților directe, sprijin mai bine orientat pe rezumate și pe performanță și nu în ultimul rând creșterea cerințelor în materie de climă și mediu”, a precizat ing. Ileana Gușatu, director executiv, Direcția Agricolă Județeană Mureș.

„Plățile directe, care în perioada 2015- 2022 erau limitate până la 30 de hectare, astăzi sunt în cuantum de 96,47 de euro la hectar planificat pentru 2023 Plata redistributivă, care a fost anii trecuți până la 30 de hectare, astăzi plata redistributivă se împarte în 2 praguri: între 1 și 5 hectare, și 5,01- 50 de hectare”. a spus Cristina Maria Tana, consilier principal în cadrul APIA Mureș.

„Legat de oportunitățile de finanțare prin Programul Național Strategic 2023-2027 în ce privește achizițiile de utilaje agricole, pentru sectorul vegetal avem proiecte în valoare de 300.000 de euro, valoare maximă a unui proiect cu finanțare de 65% din partea AFIR, 35% cofinanțare din partea beneficiarului. Aceștia pot fi fermieri, cooperative și grupuri de producători. La investițiile în exploatații pomicole, valoarea maximă a unui proiect poate să ajungă la 1,5 milioane euro iar pentru achiziția simplă de utilaje valoare maximă va fi de 300.000 de euro pe proiect. În sectoru legume și cartofi, valoarea proiectelor de investiții este de 2.000.000 de euro, 300.000 de euro fiind valoare maximă a unui proiect în utilaje. Pentru achiziția de utilaje de către formele asociative, valoarea maximă a unui proiect ajunge la 500.000 de euro. Ca o noutate a programului sunt investițiile în sectoarele hamei și struguri de masă. La fel, valoarea maximă a unui proiect este de 1.000.000 de euro pentru investiții, iar pentru achiziții, valoarea maximă este de 300000 de euro” a precizat Daniela Lupei, director Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Mureș.

Tot ce are mai bun Corteva pentru Transilvania

„Nu se poate obține producție fără investiție în tehnologie. E un mesaj destul de simplu. Nu uitați Corteva este compania numărul 1 furnizoare de semințe și produse de protecție a plantelor. De departe aș spune că sunt segmente unde să nu alegeți produsele Corteva e foarte limitat în partea competiției. Nu vreau să intru în polemica care e mai bun, care nu e mai bun, spun doar atât că astăzi noi am căutat să prezentăm tot ce are mai bun Corteva pentru Transilvania”, a conchis Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE