S-a aprobat rețeaua școlară din Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

S-a aprobat rețeaua școlară din Luduș

În Legea nr. 1/2011, a Educației, la articolul nr. 61, precum și în Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat este prevăzută cuprinderea efectivelor de preșcolari și elevi în rețeaua unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2023 – 2024.

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, Consiliul Local Luduș a primit de la unitățile de învățământ din oraș propuneri realiste pentru organizarea rețelei școlare pentru anul școlar 2023-2024. Proiectul a fost înaintat Inspectoratului Școlar Județean Mureș care, prin Avizul conform nr. 39/2023 semnat de inspectorul școlar general adjunct prof. Antal Levente – Mihail și aprobat de inspectorul școlar general prof. drd. Sabin – Gavril Pășcan, a aprobat rețeaua școlară propusă.

Prin proiectul de hotărâre prezentat în ședința ordinară a Consiliului Local Luduș din 31 ianuarie 2023, aleșii locali au aprobat rețeaua școlară a orașului pentru anul școlar 2023 – 2024 după cum urmează: Liceul Tehnologic nr. 1, director prof. Claudiu Ciucă (cursuri liceale și profesionale); Școala Gimnazială nr. 1, director prof. dr. Marcela Berar (primar/ gimnazial); Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu, director dr. Adela Hagău (primar/ gimnazial). La Grădinița „Căsuța Fermecată” (preșcolari), director prof. Carmen Petac, sunt arondate: Grădinița cu Program Prelungit din strada Vânătorilor, Grădinița cu Program Normal din strada Vânătorilor, Grădinița cu Program Normal din strada Crinului, Grădinița cu Program Normal Gheja, Grădinița cu Program Prelungit Roșiori și Creșa de copii din strada Rândunelelor. La Liceul Tehnologic nr. 1 este arondat Clubul Sportiv Școlar, iar rețeaua școlară a orașului este completată cu Școala Postliceală de Medicină și Farmacie din strada Crinului (director prof. Ioan Rad).

În hotărârea Consiliului Local Luduș și în Avizul conform al Inspectoratului Școlar Județean Mureș este precizat că în orașul Luduș, în anul școlar 2023 – 2024 nu se va desființa/ comasa nicio unitate de învățământ.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE