15 februarie Ziua Lecturii Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

15 februarie Ziua Lecturii

Miercuri, 15 februarie, este Ziua Națională a Lecturii, iar „în timpul programului școlar, elevii vor fi încurajați să prezinte cartea preferată, să citească din ea și să discute pe marginea ei”, se arată în informarea trimisă de ministrul Educației, Ligia Deca, către inspectoratele școlare, apărută pe EduPedu.ro. Totodată, elevii și profesorii nu mai trebuie să citească la oră fixă.

„Copiilor din ciclul antepreșcolar/preșcolar cadrele didactice le vor citi cărți potrivite vârstei”, conform Ministerului Educației.

Ministerul recomandă ca activitățile din data de 15 februarie să fie precedate sau urmate și de alte inițiative, respectiv cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia, întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori, ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte, vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau librărie, inclusiv prezentări ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane, expoziții cu desene ale personajelor preferate, discuţii despre drepturile de autor și expoziții de carte organizate cu sprijinul editurilor și librăriilor.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE