Balastieră nouă Astor Com în județul Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1067 Vizualizări

Balastieră nouă Astor Com în județul Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Exploatare produse minerale de balastieră”, propus a fi amplasat în extravilanul localitații Ideciu de Sus, comuna Ideciu de Jos, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei de încadrare, document făcut public în data de 15 februarie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, proiectul aparține societății Astor Com SRL Târgu Mureș și prevede o exploatare de nisip şi pietriş pe un amplasament din extravilanul localității Ideciu de Sus.

”Suprafaţa perimetrului prevăzut efectiv pentru exploatare este de 32.880 de metri pătrați, conform Avizului de Gospodărire al Apelor nr. 325/19 decembrie 2022. Adâncimea maximă de exploatare – 2,2 de metri, din care 0,5 metri grosimea medie a stratului de decopertă, cu minim un metru deasupra nivelului hidrostatic al pânzei freatice, pe toată suprafaţa perimetrului de exploatare. Volum total terasamente, evaluat, de 72.336 de metri cubi; rezerva totală de nisip și pietriș, evaluată – 55.238 metri cubi.

Pământul rezultat la săpături (decopertare) va fi depozitat în perimetrul exploatării şi va fi utilizat pentru refacerea ecologică a terenului – umplerea excavaţiei”, se precizează în document.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE