Când va fi gata înlocuirea conductelor de gaz de pe strada Gheorghe Doja din Târgu Mureş Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 938 Vizualizări

Când va fi gata înlocuirea conductelor de gaz de pe strada Gheorghe Doja din Târgu Mureş

Compania Delgaz Grid urmează să finalizeze la jumătatea acestui an cea mai amplă lucrare de investiții pe care o desfășoară în județul Mureș, care are ca scop modernizarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de 13,5 kilometri, pe strada Gheorghe Doja din Târgu Mureş. Valoarea totală a investiţiei este de circa 5 milioane de euro şi va contribui la creşterea siguranţei și continuității alimentării cu gaze naturale pentru un sfert din populaţia municipiului.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții companiei, în prezent lucrările se desfăşoară pe traseul cuprins între Gara Mare şi strada Tudor Vladimirescu şi sunt executate de firma Instgaz, subcontractor al antreprenorului general Aviprod Grup. Acestea vor continua până la Târgu Mureş Mall, în total urmând să mai fie înlocuite conducte pe o lungime de 1,5 kilometri şi 50 de branşamente de gaze naturale. 

”În zona lucrărilor, circulaţia este restricţionată pe o lungime cuprinsă între 50 şi 200 de metri, în funcţie de tronsonul la care se lucrează. Pentru a afecta cât mai puțin circulația lucrările sunt executate pe timpul nopții și au fost alocate echipe formate din 14 persoane, precum şi utilaje pentru efectuarea săpăturilor în zonă şi pentru transportul materialelor, resepctiv 4 buldoexcavatoare şi două autocamioane. După finalizarea lucrărilor de înlocuire şi readucere a carosabilului la forma iniţială va începe punerea în funcţiune a întregii reţele de distribuţie a gazelor naturale înlocuite, pe traseul Promenada Mall-Mureş Mall”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, Delgaz Grid colaborează cu autorităţile locale şi depune toate eforturile pentru a reduce la minimum disconfortul generat de aceste lucrări de investiţii.

”Compania cere scuze tuturor celor afectați de aceste lucrări și le mulțumește pentru înțelegerea și sprijinul acordat în vederea realizării acestui proiect important pentru municipiul Târgu Mureș. Lucrările de modernizrea a sistemului de distribuție, desfășurate pe DN 60, pe traseul Promenada Mall- Mureş Mall, au fost realizate în proporţie de 90% anul trecut când au fost înlocuiţi 12 kilometri de conducte şi 190 de branşamente de gaze naturale. A fost un efort comun al tututuror părților implicate: Delgaz Grid, firma constructoare Instgaz, Primăria Târgu Mureș, Agenția Domeniului Public, Poliția şi deținătorii de utilități, lucrările complexe fiind derulate pe parcursul a şapte luni, până în luna decembrie a anului trecut”, se mai precizează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE