DOLIU în cultura mureșeană Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1452 Vizualizări

DOLIU în cultura mureșeană

Doamna Rodica Puia s-a născut la Cernăuți în data de 6 septembrie 1934, trecând ultima frontieră la 21 februarie 2023.

Întreaga viață s-a luptat cu frontierele nedrepte întrucât a fost nevoită să plece în refugiu în țară mamă, după înșfăcarea Bucovinei de către imperiul malefic de la răsărit. Urmând un peregrinaj, mai întâi ca să-și facă studiile (Brașov, Sighet, Cluj-Napoca), apoi că să reverse asupra copiilor lumina cărții, ca profesoară (Rebrișoara, Miercurea Nirajului, Târgu Mureș).

După 1989 a început să lupte pentru a-i aduce mai aproape de Patria Mamă pe frații Bucovineni rămași în afara granițelor. Punând bazele Filialei Târgu Mureș a Societății pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina a inițiat o bogată activitate culturală, promovând valorile românești și idealul reunirii firești. Distins om de cultură, a publicat volume de poezii în 1998, 2009 și 2016, apărând totodată în numeroase reviste și publicații, fiind chiar onorată cu premii pentru întreaga activitate.

Doamna Rodica Puia a fost o eroină, o luptătoare cu un suflet nobil și cald, manierată, delicată, politicoasă, modestă, ne-a adoptat sufletește iar cu dragostea ei ne-a făcut pe toți să fim bucovineni și să luptăm mereu pentru aceste plaiuri greu încercate.

Doamna Puia, vă mulțumim!

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Dragoș BURGHELIA

Președinte, Asociația „Dacii Liberi”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE