E oficial. Românii au încă două zile libere Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1078 Vizualizări

E oficial. Românii au încă două zile libere

Românii se vor bucura de o nouă minivacanță, după ce zilele de 6 și 7 ianuarie au devenit sărbători legale și devin oficial libere.

Legea a fost iniţiată de către preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis şi are ca obiect de reglementare modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003, urmărindu-se instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie – Botezul Domnului şi 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Iniţiatorii precizau că în România, potrivit datelor oficiale furnizate de ultimul recensământ din anul 2011, 16.307.004 cetăţeni români sunt creştini ortodocşi, ceea ce reprezintă 86,45% din populaţia totală declarată a ţării.

Conform Administrației prezidențiale, Iohannis a semnat, în cursul zilei de azi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 139 din Codul Muncii.

Anul viitor, în 2024, cele două zile cad în weekend, dar în 2025, pică luni şi marţi iar bugetarii vor putea face o punte pentru a le uni cu vacanţa de Anul Nou.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE