Proiect pentru modernizarea Pieței ”Cuza Vodă” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 748 Vizualizări

Proiect pentru modernizarea Pieței ”Cuza Vodă”

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat miercuri, 5 aprilie, cu prilejul unei conferințe de presă, numele celui mai bun proiect participant la Concursul de soluții pentru obiectivul de investiție ”Centru de desfacere produse alimentare și nealimentare – Piața Cuza Vodă, Târgu Mureș”.

Premiul III, declarat învingător

Competiția a fost organizată de Primăria Municipiului Târgu Mureș și a prevăzut remodelarea arhitecturală, urbanistică și peisagistică a Pieței agro-alimentare ”Cuza Vodă”, situată în zona construită protejată și delimitată de străzile Cuza Vodă, General Traian Moșoiu și Belșugului.

Juriul a hotărât neacordarea premiilor I și II, decizia fiind motivată de calitatea și numărul scăzut al proiectelor înscrise în concurs. Astfel, a fost acordat doar premiul III, în valoare de 5.000 de euro, societății Manopera Arhitecture SRL, cu un punctaj de 72,54 de puncte din 100, proiectul fiind declarat câștigătorul concursului de soluții. Ceilalți participanți au obținut  câte un punctaj de 64,20, respectiv 51,54 de puncte.

”În cazul acestui proiect, urmărim ca atât agenții economici, cât și cumpărătorii să beneficieze de cele mai bune condiții în urma refacerii acestei zone, atât de accesate și de îndrăgite de către toată lumea. Acest spațiu nu a beneficiat niciodată de la înființare, de o modernizare concretă și vizibilă. Cel mult a fost vorba de o asfaltare sau de mese noi… Este nevoie ca piața de produse agroalimentare să fie adusă în secolul nostru, să devină un hub comunitar, loc de întâlnire între producători, comercianți și publicul larg, de toate vârstele. Prin grija unui juriu specializat, fiecare dintre proiectele expuse a fost analizat, studiat și sunt convins că soluțiile votate vor fi implementate în varianta optimă”,a declaratSoós Zoltán.

Din echipa de jurizare a proiectelor au făcut parte: arh. urb. Adriana Raus, arh. urb. Keresztes Géza, arh. Macalik Arnold-Ernő, arh. urb. Iszlai Tamás, arh. Florina Daniela Miheț, precum și următorii membri supleanţi/ specialiști consultanți ai juriului: Püspöki Adél – reprezentantă a Administrației Domeniului Public și Valer Ujică – reprezentant al SC Administrator Imobile și Piețe SRL.

”Cele trei proiecte înscrise în concursul lansat de către municipalitate în parteneriat cu SC Administrator și Piețe SRL pentru viitorul “Centru de desfacere produse alimentare și nealimentare Piața Cuza Vodă” din Târgu Mureș, au fost analizate la sfârșitul săptămânii trecute de către juriul concursului alcătuit din specialiști – arhitecți și urbaniști”, a explicat arhitectul șef al Municipiului Târgu Mureș, Daniela Florina Miheț.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE