FOTOREPORTAJ: O oră de matematică… în sport Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: O oră de matematică… în sport

Într-o bună, deja, tradiție a evenimentelor culturale ieșite din canoanele restrictive, Librăria Hertzog, situată în Pasaj Mall, Piața Victoriei nr. 14 din Târgu Mureș, continuă să surprindă. Astfel se înscrie și ora de ”matematică în sport” cu elevii de la Liceul cu Program Sportiv ”Szasz Adalbert”, desfășurată în ziua de miercuri, 5 aprilie, de la ora 10.00, în spațiul librăriei târgumureșene menționate, activitate cuprinsă și în programul școlar al ”Săptămânii verzi”.

Invitații – directorul liceului, domnul Csiki Zsolt, dar și profesorii Nicola Oprea, matematică, Dumitru Călin Covrig, istorie, și Ioan Ghira, gimnastică artistică – au însoțit elevii, care s-au remarcat prin interesul deosebit pentru evenimentul propus.

Ora a fost deschisă de profesorul de istorie Dumitru Călin Covrig, care este și responsabilul de intermediere dintre cele două instituții, domnia sa făcând un istoric al ramurilor sportive ale școlii, dar și aspecte ale regăsirii matematicii în câteva din coordonatele spațio-temporale ale acestora.

Domnul director Csiki Zsolt, aduce în discuție oferta educațională a școlii, precum și proiectele generoase propuse spre derulare, în parteneriat cu autoritățile locale și ministerele de resort.

În continuare, profesorul de matematică Nicola Oprea, acoperă bugetul majoritar de timp, în logica incidenței matematicii, în special, în infrastructura sportivă. Completări substanțiale aduce specialistul în gimnastică artistică, profesorul Ioan Ghira, unde unghiurile corpului sportivului trebuie să se armonizeze cu unghiurile și planurile aparaturii de specialitate. 

Întrucât activitatea are un caracter interactiv, în discuțiile cu elevii se implică și domnul profesor de la Colegiul Național ”Al. Papiu Ilarian”, Simion Bui, dar și participanți ai librăriei-gazdă și asistenței: Adela Boariu și directorul Editurii Hertzog, Radu Iațcu.

Vădit încântați de cadrul special al ”orei” de matematică, elevii s-au bucurat și de momentul de protocol din final.

Prof. Constantin NICUŞAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE