Propunerea pentru o structură nouă la Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas”, respinsă Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1617 Vizualizări

Propunerea pentru o structură nouă la Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas”, respinsă

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Mureș a respins vineri, 21 aprilie, solicitarea Direcției Școli din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș și a Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas” din Târgu Mureș cu privire la acordarea avizului conform pentru înființarea unei structuri la Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas”, cu denumirea de ”structură arondată 1 fără personalitate juridică”.

Potrivit Hotărârii nr. 17 din 21 aprilie 2023, document făcut public pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Mureș, www.edums.ro, solicitarea a fost respinsă cu șapte voturi pentru și trei împotrivă, iar decizia a fost motivată ”de faptul că suntem în afara calendarului.”

”Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș nu a adoptat hotărârea privind rețeaua școlară, iar conform articolului 61, alineatul 4 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și articolului 31 din Ordinul Ministrului Educației nr. 6217/2022, în unitățile de învățământ în care UAT nu emite Hotărâre de Consiliu Local privind rețeaua școlară, aceasta va fi aprobată prin ordin al Ministerului Educației. Până la data de 3 mai 2023, Inspectoratul Școlar Județean Mureș va comunicat situația la Ministerul Educației”, se precizează în documentul semnat de către prof. drd. Sabin Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș și președinte al Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE