Pod nou, în pregătire pe DN 13A, între Bălăușeri și Praid Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1324 Vizualizări

Pod nou, în pregătire pe DN 13A, între Bălăușeri și Praid

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Pod DN 13 A, km 29 + 459 Chibed”, propus a fi amplasat în comuna Chibed, satul Chibed, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document publicat în data de 4 mai 2023 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA și prevede construirea unui pod nou pe amplasamentul podului existent, pe drumul național DN 13A la km 29+459, între localitățile Bălăușeri și Praid.

”În extravilanul localității Chibed, județul Mureș, DN 13A traversează un curs de apă necadastrat, care se descarcă la circa 100 de metri în râul Târnava Mică. În vederea executării lucrărilor propuse se va amenaja un drum de ocolire provizoriu. Traseul drumului de ocolire va intersecta perimetrul necadastrat amonte de noul pod. Amenajarea drumului de ocolire presupune execuția unui podeț provizoriu”, se menționează în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE