Record de cazuri de infecție cu Clostridium Difficile în spitalele mureșene, în 2022 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 501 Vizualizări

Record de cazuri de infecție cu Clostridium Difficile în spitalele mureșene, în 2022

În decursul anului trecut, la nivelul spitalelor din judeţul Mureş au fost înregistrate/ raportate/ investigate 692 de cazuri de infecţie cu Clostridium Difficile, din care 59 de cazuri au fost recidive, a anunţat, recent, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, în Raportul de activitate al instituţiei pe 2022.

Potrivit sursei citate, cele 692 de cazuri au fost înregistrate la următoarele unități spitalicești mureșene: 241 la Spitalul Clinic Județean Mureș, 177 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, 94 la Spitalul Municipal Sighișoara, 74 la Spitalul Municipal ”Eugen Nicoară” Reghin, 59 la Spitalul Orășenesc ”Dr. Valer Russu” Luduș, 36 la Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni, 5 la Institutul de Urgență pentru Boli cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, 3 la Spitalul Rehabcare și câte unul la Spitalul Puls Târgu Mureș, Nova Vita Târgu Mureș și PopMed Reghin.

Conform aceluiași raport, evoluția cazurilor de infecție cu Clostridium Difficile în județul Mureș în ultimii cinci ani a fost următoarea: 283 în 2018, 487 în 2019, 378 în 2020, 678 în 2021 și 692 în 2022.

Clostridium Difficile este un bacil Gram-pozitiv, mobil, anaerob, sporogen, care la om colonizează intestinul gros și poate produce infecția cu Clostridium Difficile care se manifestă clinic de la o formă ușoară de boală diareică acută până la o colită pseudomembranoasă și megacolon toxic, fiind adesea precedate de un tratament cu antibiotice.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE