Funcții de directori scoase la concurs la două spitale mureșene Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 938 Vizualizări

Funcții de directori scoase la concurs la două spitale mureșene

Plenul Consiliului Județean Mureș a desemnat, în cadrul ședinței ordinare din luna aprilie 2023, reprezentanții Consiliului Județean Mureș în comisia de concurs/ examen și comisia de soluționare a contestațiilor pentru concursurile organizate pentru ocuparea funcţiilor specifice Comitetului director la Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni.

”În conformitate cu dispozițiile articolului 181 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare în cadrul spitalelor publice se organizează şi funcţionează un comitet director, format din managerul spitalului, directorul medical, directorul financiar-contabil, iar pentru spitalele cu peste 400 de paturi un director de îngrijiri. Ocuparea funcţiilor specifice comitetului director se face prin concurs organizat de managerul spitalului”, a precizat Péter Ferenc, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Comisia de concurs pentru funcția de director medical și cea de director de îngrijiri va fi alcătuită din dr. Ovidiu Gîrbovan – managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, Genica Nemeș și Alin Mărginean, ambii directori executivi în cadrul Consiliului Județean Mureș, un reprezentant din partea Colegiului Medicilor, un reprezenant din partea Sindicatului și un secretar, Mészáros M. Zsuzsanna.

În ceea ce privește Comisia de soluționare a contestațiilor pentru cele două concursuri, aceasta va avea următoarea componență: Lucia Olar – președinte, Márton Katalin – director executiv la Consiliul Județean Mureș, Elena Popa – șef serviciu resurse umane la Consiliul Județean Mureș, un eprezentant din partea Colegiului Medicilor, un reprezentant din partea Sindicatului și un secretar, Mészáros M. Zsuzsanna.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE