Târgu Mureș: Acord pentru legătura dintre strada Budiului și Autostrada ”Transilvania” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4897 Vizualizări

Târgu Mureș: Acord pentru legătura dintre strada Budiului și Autostrada ”Transilvania”

Agenția pentru Protecția Mediului Mureș a transmis, în urmă cu câteva zile, Primărei Municipiului Târgu Mureș, acordul de mediu pentru proiectul ”Prelungire Calea Sighișoarei – tronson de legătură între strada Budiului și Autostrada ”Transilvania”, parte integrantă a inelului 3 de ocolire al municipiului Târgu Mureș”.

”Proiectul are drept scop decongestionarea și fluidizarea traficului din municipiu, prin realizarea unui drum ocolitor cu câte două benzi de circulație, poduri, podețe, pasaje, viaducte, pistă de bicicliști etc., care se va racorda la sensul giratoriu A3 existent și strada Budiului. Prin această investiție, preconizăm scăderea traficului auto pe ”Gheorghe Doja” și asigurarea variantei de ocolire pentru traficul greu și de tranzit pe direcția Cluj – Reghin, Cluj – Sighișoara. Pentru că va fi realizat parțial într-o arie naturală protejată (pădurea Târgu Mureș), proiectul va trebui să respecte o serie de condiții impuse de Agenția pentru Protecția Mediului Mureș, pentru a se diminua efectele asupra mediului (sol, aer, apă) și reduce nivelul de zgomot”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Alexandru Gyorgy, viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

În aceeași postare, viceprimarul Alexandru Gyorgy a mai menționat că ”Municipalitatea s-a angajat să ia masuri de protejare a biodiversității din zonă și gestionare corespunzătoare a deșeurilor.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE