Împreună la Muzeu pe strada Enescu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Împreună la Muzeu pe strada Enescu

În Noaptea Muzeelor la Târgu Mureș toți actorii culturali vin laolaltă, dar nu ne-am aștepta ca o cafenea să se alăture acestor actori. Cafeneaua 112 a reușit sa vină pe strada George Enescu cu o ofertă la acest eveniment.

Totuși, de ce această cafenea? Stephanie Endjitoabadja, coordonator 112 explică: “În primul rând, noi oferim cafea. Conceptul nostru se bazează pe calitate şi pe pasiune, încă de la bun început noi ne-am dorit să aducem opţiuni mai sofisticate consumatorilor de cafea şi am pornit livrând boabe de cafea premium la birouri. După ce ne-am deschis locația, fondatorii noștri care sunt pasionați de cultură şi de artă au decis să amenajeze spaţiul în aşa fel încât să poată susține o expoziție de artă permanentă.”

Principala atracție oferita de aceștia este așa-numitul “DJ corner”. “Facem periodic deja de câțiva ani petreceri cu diverși DJ, partenerii noștri, şi de obicei combinăm asta cu cocktail-uri” continuă Stephanie. Pe lângă DJ aceștia au pregătit şi un stand alături de cei de la „Muzică Grămadă care au venit cu o ofertă de vinyl-uri şi CD-uri pentru ca oamenii sa se delecteze cu acestea şi poate chiar sa le şi achiziționeze, precum şi un grup de elevi de la Liceul Vocațional de Artă şi câțiva reprezentanți ai colectivului artistic „Cafelutsa Creativă” pentru un atelier creativ în aer liber.

Muzica pe vinyl revine la modă

Cei de la „Muzică Grămadă” oferă un catalog diversificat în ceea ce privește muzica pe vinyl şi pe CD. Ioan Hațegan, proprietarul magazinului spune că tineretul este din ce în ce mai curios şi mai atras de muzică în format fizic. “Tinerii sunt atrași de vechi, sunt atrași de ceva ce nu cunosc atât de bine şi nu găsesc în fiecare zi cum ar fi muzica în format fizic. Curiozitatea joacă un rol important. De asemenea, mulți tineri, copii nu au văzut niciodată așa ceva, şi asta le stârnește interesul. Dacă ascultă muzică în fiecare zi de pe o platformă de streaming şi după ascultă de pe un vinyl experiența e diferită, e mult mai palpabilă. Plus că se poate observa clar şi diferența în calitatea sunetului. Sunetul redat pe vinyl este mult mai aproape de realitate şi mai curat decât restul.” a evidențiat acesta.

Arta în aer liber

Tinerii pasionați de artă din mai multe domenii au organizat un atelier de desen. Aceștia spun că principalul lor obiectiv este să creeze un spațiu confortabil desfășurării artei. “Am venit să mă alătur acestui atelier pentru că am vrut să mă alătur şi să-mi întăresc legăturile în comunitatea de artiști, şi mi s-a părut o ocazie excelentă, ceea ce a şi fost. Mă bucur că am reușit alături de acești oameni talentați să creem un vibe plăcut şi relaxat pentru participanți. Mi se pare că prin ceea ce facem noi aici, dar şi prin expoziții încurajam oamenii, şi în special copii, să vadă arta ca ceva mult mai serios decât un hobby, sau ceva de făcut în timpul liber, poate chiar ca pe o carieră.” declara Ada Pâslaru, eleva şi pasionată de artă.

Mihai FURNEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE