Atenţie la ce site-uri accesaţi! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

Atenţie la ce site-uri accesaţi!

În Săptămâna Prevenirii Criminalității, astăzi este despre siguranța bunurilor și despre măsurile de prevenire împotriva infracțiunilor contra patrimoniului.

„Dacă intenționați să vindeţi sau să achiziționați produse de pe Internet, nu uitați câteva sfaturi care vă pot feri de fraude în mediul online:

Nu accesați sub nicio formă link-uri din surse necunoscute și, mai ales, nu introduceți datele cardului bancar pe platformele la care aceste link-uri vă direcționează! Poate fi o capcană!

Nu uitați că niciodată nu este necesar să introduceți datele bancare pentru a primi bani în cont!

Acordați o atenție sporită paginilor de Internet pe care le accesați!  Unele platforme pot copia identitatea vizuală a unor site-uri originale și vă pot ademeni cu oferte tentante pentru a obține acces la datele cardului dumneavoastră”, se arată într-un comunicat transmis de Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Mureș

De asemenea, în ceea ce priveşte maşina, nu lăsaţi la vedere, în interior, obiecte atractive, chiar dacă lipsiţi doar pentru câteva minute.

Dar locuinţa? E în siguranţă?

„Încuiaţi și asigurați uşa, chiar dacă sunteţi acasă! Folosiţi eficient interfonul! Atenţie cui permiteţi accesul în bloc, deschideți doar celor care vin la dumneavoastră, pe care îi cunoașteți!  Nu faceţi publică plecarea de acasă, mai ales pe reţelele de socializare! Nu deschideți și nu permiteți persoanelor necunoscute să intre în curte, în casă,dacă nu aveți siguranța că sunt cine pretind că ar fi! În sezonul cald, fiți viligenți la orice cale de acces, cât de mică, dar bună pentru persoanele nu tocmai bine intenționate! Verificați să nu rămână deschisă sau rabatată nicio fereastră, nici măcar în spații precum pivnița sau spălătoria! Această preocupare trebuie să o aibă în atenție și cei care locuiesc la parterul blocurilor! Nu uitați să încuiați ușile dacă lucrați în spatele curții, în grădină sau dacă intenționați să faceți o scurtă vizită în vecini”, se mai arată în documentul transmis.

Redacţia

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE