Poliţiştii din Europol protest în folosul semenilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Poliţiştii din Europol protest în folosul semenilor

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, afiliaţi la Sindicatul European al Poliţiştilor – Europol au declanşat, marţi, un protest inedit împotriva inechităţilor salariale din sistem, iniţiind campania de donare de sânge „Donăm o dată şi astfel ajutăm medicii să salveze 3 vieţi”, astfel încât să poată lipsi motivat de la serviciu timp de o zi.

„În contextul în care poliţiştii nu au voie să declanşeze ‘grevă’ conform Legii 367/2022 privind Dialogul social, pentru a atrage atenţia decidenţilor politici asupra inechităţilor salariale din sistem, Europol filiala Mureş organizează o campanie de donare de sânge ‘Donăm o dată şi astfel ajutăm medicii să salveze 3 vieţi’. E o formă de protest pe care am pus-o în aplicare prin implicarea activă a tuturor poliţiştilor din IPJ Mureş, prin sincronizarea poliţiştilor la nivelul fiecărui inspectorat, astfel încât aceştia să lipsească motivat de la serviciu pentru o zi. Conform Legii 282/2005 şi HG 1364/2006, persoanele care donează sânge beneficiază printre altele, de o zi liberă plătită (în ziua donării). Semnale colegilor din ţară până la acest moment sunt în proporţie de 30% la nivelul fiecărui inspectorat de poliţie sunt de acord să doneze, ceea ce înseamnă între 100 şi 500 poliţişti la nivelul fiecărei unităţi de poliţie”, a declarat presei Daniel Oltean, liderul Europol Mureş, potrivit Agerpres.

Între revendicărilor poliţiştilor se numără eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, acordarea integrală a diferenţelor salariale restante Legii 153/2017, actualizarea normelor legale de hrană şi echipare; actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate la nivelul anului 2009 pentru chirie, calculul sporurilor la salariul de funcţie în plată şi nu la cel din 2009, indexarea şi actualizarea pensiilor militare şi  stoparea modificărilor abuzive a Legii pensiilor militare.

La nivelul judeţului Mureş, Sindicatul Europol numără peste 850 de membri.

Reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureş au apreciat gestul poliţiştilor de a dona sânge, indiferent de motivul care a stat în spatele acestei acţiuni. „Astăzi, un grup numeros de angajaţi ai Ministerului de Interne s-a gândit să salveze şi vieţi. Pe lângă faptul că sunt alături de comunitate în permanenţă, apreciem gestul lor pentru faptul că urmează câteva zile libere în care nu va fi program de recoltare. Dar acest gest ar trebui urmat de foarte multe instituţii sau de orice persoană sănătoasă, care nu se ştie cu probleme de sănătate. Este un exemplu de urmat şi sperăm să nu se rezume doar la această acţiune. De altfel, ei de-a lungul timpului, s-au mai organizat şi cu alte evenimente şi cu alte ocazii şi le mulţumim în numele pacienţilor care vor beneficia de sângele donat astăzi şi cu alte ocazii. Deja s-a anunţat un grup de 40-50 de persoane (…) majoritatea sunt tineri şi vor putea să doneze mulţi ani de aici înainte”, a declarat Reprezentanta Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureş, Marinela Lazăr.

Redacţia

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE