Academia Interculturală Proetnica la a 6-a ediţie Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Academia Interculturală Proetnica la a 6-a ediţie

Evenimentul va avea loc în perioada 21-28 august la Sighişoara şi este organizat Asociația Divers în parteneriat cu Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret, beneficiind de sprijinul financiar al Consiliului Județean Mureș.

„Tema ediţiei din acest an este „Impactul schimbărilor demografice asupra minorităților naționale” Academia Interculturală va oferi informații despre respectarea drepturilor minorităților naționale în România și în Uniunea Europeană în contextual schimbărilor demografice. Vom căuta soluții la provocările cauzate de schimbările demografice minorităților naționale. Academia va oferi tinerilor participanți o platformă pentru discuții, schimb de experiență și cunoaștere a complexității problemelor relațiilor interetnice în comunitățile multiculturale din diferite țări europene în contextul schimbărilor demografice. Prin ateliere interactive Academia Interculturală nu numai că va oferi participanților o înțelegere a valorii diversității și a avantajelor și provocărilor aferente, ci va încuraja implicarea lor civică și interesul pentru protecția minorităților naționale”, au precizat organizatorii.

Coordonatori științifici vor fi  prof.univ.dr.Radu Carp -Universitatea din Bucuresti, presedinte Centrul de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere şi Meto Nowak, Referent al Reprezentantului de Stat pentru Sorabi, Ministerul Științei, Cercetării
și Culturii Potsdam, Germania. (S.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE