VIDEO: Protest al taximetriştilor şi la Târgu Mureş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 626 Vizualizări

VIDEO: Protest al taximetriştilor şi la Târgu Mureş

Sute de taximetriști au renunțat la curse, marți în întreaga ţară, și au pornit în coloană pe străzile marilor orașe, pentru a cere abrogarea unei Ordonanțe de Urgență din anul 2019, care reglementează transportul alternativ de persoane. Șoferii de taxi reclamă că mașinile companiilor de ride sharing le fac concurență neloială.

La Târgu Mureş, Primăria a aprobat organizarea unei manifestaţii de către Asociaţia Clubul Taximetriştilor Liberi de Pretutindeni cu începere de la ora 11.00. La manifestaţie erau anunţaţi, potrivit datelor transmise de municipalitate, aproximativ 200 de taximetrişti.

„Este un protest pe ţară organizat de către sindicatul taximetriștilor împotriva serviciului Bolt şi Uber pe care o consideră neloială dat fiind faptul că cei care practică în așa fel serviciul nu trebuie să se înregistreze şi să fie aprobate de către primării. Totul merge pe platforma digitală, cu comanda directă şi la un preț mai mic ca cei care sunt înregistrați la primărie. Este o problemă națională dar şi europeană pentru că platforma respectivă funcționează şi în alte state şi aceasta creează aceleaşi probleme ca la noi”, a spus un taximetrist care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Traseul aprobat a fost Stadion-Tamas Erno-Matei Corvin-Sinaia-Mărăşti-Republicii-22 Decembrie 1989-Secuilor Martiri-Mihai Viteazul-Centru-Gheorghe Doja până la sensul giratoriu spre autostradă cu întoarcere pe str. Gh. Doja până în centru.

Taximetriştii s-au adunat la punctul de plecare şi s-au încolonat pentru a porni pe traseu fiind însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere şi unul al Jandarmeriei. Pe traseul stabilit mai multe maşini au rupt coloana şi au părăsit marşul.  

Redacţia

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE