Promovabilitate zero la Bac la un liceu de tradiție din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 11999 Vizualizări

Promovabilitate zero la Bac la un liceu de tradiție din Târgu Mureș

Niciun candidat din cei 18 înscriși la examenul de Bacalaureat la Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” din Târgu Mureș nu a fost declarat admis la sesiunea din iunie-iulie 2023.

Potrivit informațiilor furnizate luni, 3 iulie, de pagina web Bacalaureat 2023, www.bacalaureat.edu.ro, din cei 18 candidați doar trei au obținut medii finale peste 5, dar mai mici de 6, pragul minim pentru a fi declarați admiși. Cele trei medii sunt de 5,36, 5,38 și 5,66.

O școală ”pentru un viitor european”

Conform Planului de Acțiune al Școlii Pas 2022-2026; Plan operational 2022-2023, document realizat în luna septembrie 2022 și publicat pe pagina web a unității de învățământ, www.ltraianvuiamr.ro, ”misiunea Liceului Tehnologic ”Traian Vuia” este aceea de-a asigura fiecărui elev condiţiile pentru cea mai bună și utilă dezvoltare intelectuală, profesională și socială în parteneriat cu actorii sociali, promovând toleranţa și încrederea.”

”Viziunea şcolii este aceea de a asigura un mediu democratic şi creativ de dezvoltare pentru toţi şi fiecare printr-un dialog deschis, permanent cu partenerii educaţionali şi sociali. Dezideratul de bază îl constituie parteneriatul activ: Şcoală – Elevi – Părinți – Comunitate locală, astfel încât fiecare elev şi cadru didactic să atingă propria excelenţă într-un mediu confortabil şi stimulativ, pentru un viitor european”, se menționează în documentul aprobat în data de 21 septembrie 2022 de Consiliul de Administrație al liceului.

Tradiție de 57 de ani

Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” a fost înființat în anul 1966 sub denumirea de Liceul Industrial de Construcții de Mașini. De-a lungul vremii, școala a avut mai multe denumiri, fiind botezată după numele lui Traian Vuia, inventator român care a brevetat aeroplanul automobil și pionier al aviației mondiale, în anul 1997 (Grup Școlar ”Traian Vuia”). La data de 1 septembrie 2012, unitatea de învățământ a devenit Liceul Tehnologic ”Traian Vuia”, denumire păstrată până în prezent.

În anul școlar 2022-2023 oferta educațională a Liceului Tehnologic ”Traian Vuia” a fost următoarea: două clase la profilul Servicii, specializarea Coafor stilist (Liceu tehnologic), o clasă la profilul Tehnic, specializarea Tehnician transporturi (Liceu tehnologic – seral), două clase la profilul Tehnic, specializarea Mecanic auto (Școală profesională) și o clasă la profilul Servicii, specializarea Cosmetică (Școală postliceală).

”Viitorul şcolii nu va fi altul decât de a deveni o şcoală de nivel european”, se mai menționează în același Plan de Acțiune al Școlii, document care însumează 227 de pagini.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE