EXCLUSIV. Bacalaureat 2023 în județul Mureș: 1.668 de contestații la 3.274 de candidați! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 829 Vizualizări

EXCLUSIV. Bacalaureat 2023 în județul Mureș: 1.668 de contestații la 3.274 de candidați!

La nivelul județului Mureș au fost înregistrate 1.668 de contestații la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, a anunțat miercuri, 5 iulie, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. drd. Sabin Gavril Pășcan, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Astfel, raportat la numărul de candidați înscriși la examen (3.274), procentul nemulțumiților este de 50,9%…

Lucrările, corectate în Harghita

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Mureș, lucrările din sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului scrise de candidații din județul Mureș au fost corectate ”în județul Harghita”, iar contestațiile depuse vor fi corectate ”într-un alt centru de corectare, dintr-un alt județ.”

”Aceste contestații se vor soluționa într-un alt centru de corectare decât cel constituit inițial. Trebuie precizat că aceste centre de corectare și de revaluare a lucrărilor sunt stabilite de către Comisia Națională constituită la nivelul Ministerului Educației. Din cele 1.668 de contestații din județul Mureș, peste 900 de contestații sunt înregistrate doar la disciplina Limba și literatura română. Rezultatele finale după contestații vor fi publicate în data de 7 iulie. În acest moment, județul Mureș are o rată de promovabilitate de 71%, să sperăm că după contestații acest procent de promovabilitate va crește”, a declarat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Inspectorul școlar general al județului Mureș a mai informat că ”în alți ani numărul lucrărilor contestate la disciplina Limba și literatura română a fost între 300 și 400”.

Rată de promovare de 71,6%

Rezultatele obținute de candidații care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023 au fost publicate luni, 3 iulie.

”În județul Mureș, rata cumulată de promovare înainte de contestații este de 65,52%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71,6%, iar pentru promoțiile anterioare 40,43%”, a informat prof. drd. Sabin Gavril Pășcan.

Totodată, inspectorul școlar general al județului Mureș a mai arătat că ”niciun candidat nu a obținut media 10”, respectiv că ”au promovat 2.178 candidați, dintr-un total de 3.274 de candidați prezenți”, iar ”dintre aceștia, 2.885 de candidați provin din promoția curentă și 389 de candidați din promoțiile anterioare.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE