INTERVIU. Șapte sporturi incluse în proiectul „Hercules” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 421 Vizualizări

INTERVIU. Șapte sporturi incluse în proiectul „Hercules”

În perioada 1 iulie – 6 august, pe durata vacanței școlare, Agenția Națională pentru Sport, prin Direcția Județeană de Sport Mureș, va desfășura cea de-a IV-a ediție a Proiectului „Hercules”. În acest sens, directorul executiv al Direcției Județene de Sport Mureș, Nagy-Bari Dorottya, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi în care a precizat toate informațiile elementare cu privire la desfășurarea acestui proiect în județul Mureș.

Reporter: Ce presupune proiectul „Hercules”?

Nagy-Bari Dorottya: Proiectul este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani. Depinde de ramura sportivă. De exemplu, la canotaj sunt copii cu vârsta între 12-14 ani, deoarece trebuie să aibă o anumită vârstă pentru a se putea înscrie, deoarece este puțin mai periculos. Proiectul presupune cursuri de inițiere în diferite ramuri sportive. Este a patra ediție a proiectului. A fost început anul trecut. Proiectul a fost început luni, în data de 3 iulie în județul Mureș și se va desfășura până în 6 august. Am încercat să alegem niște ramuri sportive care nu sunt accesibile pentru toată lumea. E mai accesibil baschetul sau înotul, dar nu toți părinții își permit să ăși înscrie copiii la scrimă sau tenis de câmp care sunt mai costisitoare. Am încercat să introducem și astfel de sporturi care să ofere inițiere pentru copii. Acestea au fost și cele care s-au consumat cel mai repede.

Rep.: Ce sporturi aveți incluse în program?

N.D.: În momentul de față avem înot, care se desfășoară timp de patru săptămâni în perioada 3-28 iulie la Clubul Sportiv Mureșul, la bazinul nou. Avem baschet care se desfășoară între 24 iulie și 4 august la Sala de Baschet de la Prodcomplex. Este atletism care se desfășoară între 10 și 21 iulie la Liceul ”Bolyai Farkas” și scrimă între 17-21 iulie tot la acest liceu. Avem handbal între 17-28 iulie la Sala Sporturilor. Aceste discipline se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. Mai este canotajul care se desfășoară între 10-28 iulie pe malul Mureșului și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani. Mai avem tenis de câmp, tot pentru copiii cu vârsta între 6-14 ani și se desfășoară în perioada 17-28 iulie, în Complexul Sportiv de pe Strada Petofi Sandor.

Rep.: Cum pot fi înscriși copiii?

N.D.: Înscrierea se face prin platforma proiectului ”Hercules”, www.proiectulhercules.ro. Acolo pot intra și trebuie să completeze datele. Se poate alege județul, ramura sportivă, se arată câte locuri disponibile mai sunt, locația și când începe seria. Platforma pentru înscrieri s-a deschis joi, 29 iunie, și se mai pot înscrie în continuare, doar că sunt ramuri sportive, precum scrima sau natația, unde deja s-au ocupat toate locurile. Trebuie urmărită platforma pe toată durata proiectului, deoarece se mai pot retrage și astfel se eliberează locuri.

Rep.: Este un program care se desfășoară la nivel național sau doar în județul Mureș?

N.D.: Da, se desfășoară la nivel național în fiecare județ, prin direcțiile județene de sport.

A consemnat Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE