INTERVIU. Situația taberelor școlare din Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 959 Vizualizări

INTERVIU. Situația taberelor școlare din Mureș

Taberele școlare destinate copiilor și tinerilor sportivi din județul Mureș sunt în derulare în acest moment. Astfel, directorul executiv al Direcției Județene de Sport Mureș, Nagy-Bari Dorottya, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi pentru a descrie situația actuală a taberelor școlare din județul Mureș.

Reporter: Care este situația actuală a taberelor școlare din județul Mureș în momentul de față?

Nagy-Bari Dorottya: În județul Mureș, Direcția Județeană de Sport administrează două tabere la Sovata: Centrul de Agrement Sovata I și Centrul de Agrement Sovata II. Starea lor actuală este destul de bună. La Centrul de Agrement Sovata II care se află mai aproape de centrul stațiunii, acolo s-au făcut recent, și anul trecut și acum doi-trei ani, niște reparații și modernizări. A fost schimbată mobila, iar eu zic că este într-o stare foarte bună. Se pot oferi cazări acolo oricând. În schimb, la Centrul de Agrement Sovata I urmează să facem niște modernizări și reparații, deoarece din cauza ploilor, pereții sunt puțin stricați și trebuie zugrăviți. Această problemă este nouă în două-trei camere, însă noi vom împrospăta toate camerele. Am semnat deja contractul și este în lucru. În aproximativ două săptămâni terminăm.

Rep.: Se pot organiza tabere doar pe tematică sportivă, sau pot fi și alte tipuri de tabere?

N.D.: Se pot organiza și altfel de tabere. La Centrul de Agrement Sovata II avem acum tabere pe toată perioada lunii iulie. În schimb, în august mai avem locuri libere pentru tabere, pentru tineri sportivi, sau pentru tabere școlare.

Rep.: Ce fel de tabere aveți pe perioada lunii iulie și cum se pot înscrie copiii?

N.D.: Avem tabere școlare, de la diferite școli. Pot veni din toată țara. Taberele care sunt în luna iulie durează șase zile. Sunt grupuri de aproximativ 40-45 de persoane, iar copiii intră în fiecare luni și ies duminica. Chiar și acum avem un grup. Este o zi de pauză în care se face curățenie. De obicei acestea se organizează la nivelul școlilor, alături de cadrele didactice. Noi oferim doar serviciile de cazare. În cazul acestor tabere nu suntem organizatori. Noi suntem cei care oferim spațiul de cazare, respectiv și masă printr-o altă firmă cu care avem contract.

Rep.: Cum se procedează în cazul în care un copil are nevoie de îngrijire medicală în timpul taberei?

N.D.: Avem contract cu un medic și cu o asistentă care este acolo și răspunde de orice fel de probleme de sănătate și supraveghează totul în cazul în care este nevoie de medic.

Rep.: Care este prețul cazărilor unor astfel de tabere?

N.D.: Sunt stabilite sume diferite. La Centrul de Agrement Sovata I avem 40 de locuri. În camere sunt 2-3 paturi, iar prețul este de 50 de lei/ persoană pentru o noapte. La Centrul de Agrement Sovata II avem 49 de locuri, în 18 camere, cu 2-3 paturi, iar prețul este de 40 de lei/ persoană pentru o noapte. Dacă vorbim de tabere, costul unei zile de tabere în acest an este de 122 de lei/ persoană, preț care include cazarea, masa în regim de pensiune completă și asistență medicală.

A consemnat Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE