FOTO: Fațada Palatului Culturii aproape finalizată Cultură
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 539 Vizualizări

FOTO: Fațada Palatului Culturii aproape finalizată

Lucrările la Palatul Culturii din Târgu-Mureș intră în linie dreaptă spre finalizare. Joi, 20 iulie şi vineri 21 iulie constructorul a început să înlăture schelele de lucru de pe fațada dinspre Palatul Administrativ a clădirii de patrimoniu. Acestea vor fi mutate pe fațada dinspre Piața Victoriei pentru finalizarea lucrărilor de restaurare.

După înlăturarea schelei mai sunt câteva lucrări de finalizat şi retuşat la ferestre şi acoperiş, lucrări ce vor fi efectuate

fatada inca nu este gata, se da jos schela, mai sunt lucruri de finalizat, de ex. ferestrele, acoperisul și alte mici corecturi, numai ca sa muta schela. Dar este o macarea mare de la care sa va lucra in continuare.

Deși se lucrează intens, Palatul Culturii din Târgu Mureș nu este închis, preţul biletelor fiind însă redus din cauza accesului limitat.

„Vă așteptăm să vizitați Foaierul și scările, Sala de concerte, Sala mică și expoziția temporară „Capodopere. De la Andreescu la Ghenie. Colecție particulară” la un preț special de 15 lei adulți, 7 lei pensionari și 3 lei elevi.

Galeria de Artă Maghiară, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria Ion Vlasiu și Sala Oglinzilor vor rămâne închise pentru reabilitare până la finele anului.

Pregătim o nouă expoziție în Cameră memorială Bernády și în Sala Secession. Expoziția va trata personalitatea primarului György Bernády dintr-o perspectivă muzeografică modernă și interactivă. Începând de luna aceasta până în luna noiembrie aceste 2 săli vor fi închise”, a precizat administraţia instituţiei.

Proiectul de reabilitare a Palatului Culturii este realizat prin fonduri europene. Consiliul Județean Mureș a câștigat în anul 2017 proiectul iar lucrările au început în anul 2019 fiind executate de firma câștigătoare a licitaţiei din Ploiești. Din cauza întârzierii și a neglijării termenelor, Consiliul Județean a reziliat contractul în anul 2020. Până la momentul rezilierii lucrările au fost realizate în proporție de 37%. Lucrările au fost reluate în anul 2022, după mai multe proceduri de licitaţie eşuate.

Termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2023.

Sanda VIŢELAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE