Maftei Siluana Maria,  Locull III la  Olimpiada națională de „Meşteşuguri artistice tradiţionale Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Maftei Siluana Maria,  Locull III la  Olimpiada națională de „Meşteşuguri artistice tradiţionale

Maftei Siluana Maria, o tânără de 12 ani, cursant al Școlii Populare de Arte din Târgu Mureș, la clasa de Iconografie tradițională coordonată de prof. Călin Bogătean a obținut Locull III – obținut la  Olimpiada națională de „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. A concurat cu 200 de participanţi (elevi, profesori, promotori culturali și artiști), din 28 de judeţe și din ale ţării Bulgaria, Republica Moldova și Mexic.

”Felicitări Siluana! Felicitări părinților și tuturor pentru susținere. Un concurs deosebit de greu și dificil cu o prezență și o variete meșteșugărească atât de masivă. Ai reprezentat județul cu mare  cinste. Icoana tradițională pictată pe dosul sticlei este pe mâini bune! În viață nu este important să fii câștigător, important este să participi , dar dacă ai ajuns și sus , este și mai înălțător, mai motivant și mai responsabil în ceea ce va urma! ”, a transmis pe pagina de facebook prof. Călin Bogătean.

Cea de a XXVI-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” a avut loc în perioada 20 – 23 iulie 2023, la Muzeul ASTRA, organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.  Elevii înscrişi în concurs se-au întrecut în 37 de tehnici meșteșugărești, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, ciucuri pe chelteu, împletit, împletit fibre vegetale, croșetat, tricotat, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, xilogravură, pirogravură, linogravură, prelucrare metal, gravură piatră, mobilier pictat, confecționat jucării tradiționale, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, modelat ceramică, olărit, decorat ceramică, confecționat măști, artă decorativă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE