Revine „Marșul Bicicliștilor” Bikeathon la Târgu Mureș Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

Revine „Marșul Bicicliștilor” Bikeathon la Târgu Mureș

În perioada 16-17 septembrie 2023 va avea loc cea de-a treia ediție a evenimentului Bikeathon, un eveniment sportiv dinamic, de anvergură locală cu scopul strângerii de fonduri.

Începând cu data de sâmbătă, 16 septembrie, va avea loc cea de-a treia ediție a evenimentului sportiv Bikeathon, care are ca scop sprijinul mai multor inițiative locale din diferite sfere, precum educația, sănătatea, domeniul medical și cel social și probleme de mediu. Acest proiect este organizat de Fundația Comunitară Mureș fiind dedicat în totalitate organizațiilor, asociațiilor, instituțiilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor fizice care doresc să desfășoare campanii de strângere de fonduri pentru sprijinirea unor proiecte locale.

Asemeni edițiilor anterioare, vor exista trei trasee marcate în cadrul evenimentului:

  • 𝗧𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂𝗹 𝗖𝗜𝗧𝗬

Va fi un traseu trasat prin municipiul Târgu Mureș, cu trecere prin puncte cheie ale orașului, unde participanții vor fi așteptați cu surprize din partea sponsorilor oficiali. Orice biciclist profesionist sau amator e binevenit să aleagă acest traseu.

  • 𝗧𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂𝗹 𝗪𝗜𝗟𝗗

Traseul WILD este traseul dedicat tuturor iubitorilor de natură. Participanții vor pedala pe Platoul Cornești și împrejurimi, toate astea pentru o cauză nobilă.

  • 𝗧𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂𝗹 𝗝𝗨𝗡𝗜𝗢𝗥

Există înclusiv un traseu mai scurt și mai ușor pentru cei mici. Acesta va fi trasat exclusiv prin centrul orașului, promovând grija și atenția față de cei mai mici participanți. Organizatorii susțin că traseul nu este dificil, ba chiar din contră, este unul perfect pentru fiecare copil, indiferent de vârstă, care își dorește să exploreze centrul pe două roți.

Critical Mass

Cel mai important moment al evenimentului va fi „Critical Mass”, adică Marșul Bicicliștilor, care va începe din centrul orașului până în cartierul Tudor Vladimirescu, zona Fortuna, și înapoi pe Bulevardul Pandurilor. Acest marș al bicicliștilor este menit să demonstreze nevoia orășenilor de a avea toate cadrele asigurate circulației pe biciclete și de a atrage atenția asupra modalităților alternative de transport care ar scăpa orașele de aglomerație.

Proiecte importante din cadrul evenimentului

Avem 8 proiecte, toate din inițiative locale care vin în sprijinul comunității mureșene. De la educație STEM până la colectare selectivă, cu toții găsim o idee locală, în spatele căruia ne putem alinia. Chiar dacă cineva nu are bicicletă sau timp să participe, poate susține cauzele cu o donație făcută pe pagina evenimentului. Noi, ca organizatori, sperăm că astfel putem oferi o oportunitate de mișcare cu experiențe plăcute participanților, și în același timp bucuria de a dărui, astfel construind o comunitate puternică”, anunță Fundatia Comunitara Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE