Criză de donatori de sânge la Târgu-Mureş Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

Criză de donatori de sânge la Târgu-Mureş

Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Mureş face un apel către toate persoanele sănătoase să vină să doneze sânge, pentru a ajuta pacienţii din spitale. Numărul donatorilor înregistraţi în ultima perioadă scăzut drastic, la 25-30 pe zi, comparativ cu săptămâna trecută când au fost şi peste 100 zilnic, în urma evenimentului de la Crevedia.

„Apelăm la toate persoanele sănătoase care doresc să ajute pacienţii din spitale să vină să doneze. Donarea durează puţin, iar toate informaţiile despre condiţii, despre cum se derulează donarea se găsesc pe site-ul nostru. Media săptămânii trecute cred a fost la 80-90 de donări, dar astăzi au fost extrem de puţini, până la orele amiezii au fost puţin peste 20 de donatori. Ideal ar fi să vină zilnic la donare circa 60 de persoane”, a declarat presei şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Mureş, doctor Dana Florea.

Aceasta a arătat că oamenii care ajung în spitale au mereu nevoie de sânge, că în prezent există stocuri de sânge, însă anumite componentele sanguine au un termen redus de valabilitate. După recoltare, sângele este testat, prelucrat şi separat în mai multe tipuri de componente sanguine, conform cu necesităţile pacienţilor.

„Cu ocazia fiecărei donări, beneficiaţi de un set gratuit de analize de laborator, iar odata pe an de un cotrol biologic extins (rezultatele sunt confidenţiale şi supuse secretului medical). După ce se efectuează analizele, componentele sanguine sunt conservate până vor fi distribuite spitalelor şi administrate bolnavilor care au nevoie de ele”, mai precizează site-ul Centrului de Transfuzie Sanguină Mureş. (S.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE