Salvatori din Africa Subsahariană, la ISU Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Salvatori din Africa Subsahariană, la ISU Mureș

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș a primit joi, 7 septembrie, vizita unei delegații oficiale, ca parte a proiectului „Asistență în domeniul managementului situațiilor de urgență”.

Acest proiect vizează consolidarea capacității instituționale în state africane subsahariene, prin transfer de expertiză, în domeniul situațiilor de urgență, dar și consolidarea rezilienței post COVID-19.

Potrivit ISU Mureș, cei 22 de medici, pompieri și experți în domeniul protecției civile, cu proveniență din diferite state ale regiunii Africii Subsahariene, însoțiți de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE) și ai Departamentului Pentru Situații de Urgență (DSU) au vizitat Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș. Vizita a continuat ulterior la Centrul Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență, respectiv în cadrul UPU-SMURD Târgu Mureș.

„Discuțiile au făcut obiectul modalității de gestionare a situațiilor de urgență în zona de competență, prin intermediul personalului specializat și tehnicii de intervenție pe care inspectoratul o are în dotare, gestionarea cazurilor medicale și interoperabilitatea personalului de intervenție și a celui medical, modul de pregătire al pompierilor și al personalului medical  în domeniul primul ajutor calificat și asistență medicală de urgență și îngrijire a pacienților în conformitate cu standardele sistemului de sănătate din România”, se precizează pe pagina de Facebook a ISU Mureș.

Totodată, vizita a reprezentat un schimb benefic de bune practici între pompierii mureșeni, formatorii și personalul medical din cadrul UPU-SMURD Târgu Mureș și specialiștii din cadrul delegației.

Programul de pregătire s-a desfășura pe o perioadă de cinci zile, acoperind o gamă largă de subiecte de coordonare a situațiilor de urgență care presupun reacții complexe, elaborarea unor planuri avansate de gestionare, dar și stabilirea guvernării în astfel de cazuri, potrivit ISU Mureș.

„Scopul acestuia îl reprezintă furnizarea de cunoștințe și abilități fundamentale în domeniul gestionării situațiilor de urgență, pentru a spori capacitățile managerilor africani din cadrul instituțiilor de specialitate și de a reduce impactul unor asemenea situații asupra comunităților locale”, se mai precizează pe pagina de Facebook a ISU Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE