VIDEO Ziua Internațională a Ciocolatei. Fără ciocolată ”viața ar fi pustiu” Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 380 Vizualizări

VIDEO Ziua Internațională a Ciocolatei. Fără ciocolată ”viața ar fi pustiu”

În fiecare an, pe 13 septembrie, iubitorii ciocolatei din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internațională a Ciocolatei.Ceea ce am putea face în fiecare zi, dacă ne întrebați pe noi.

Ziua Internațională a Ciocolatei a fost stabilită pentru a onora data nașterii lui Roald Dahl, autorul celebrului roman “Charlie și fabrica de ciocolată”. Dahl a scris despre minunile fabricii de ciocolată a lui Willy Wonka, inspirând generații întregi să viseze la lumea dulce și magică a ciocolatei. Este un eveniment deosebit, sărbătorit în întreaga lume în școli, biblioteci și diverse organizații.

De ce sărbătorim Ziua Roald Dahl?

Ziua Roald Dahl este o oportunitate excelentă pentru a le povesti copiilor despre Roald Dahl care a fost un spion, un pilot al aeronavelor de luptă, un istoric al ciocolatei și un inventator medical, un autor care îi încurajează să fie aventuroși și dezvoltă pofta copiilor pentru lectură.

Roald Dahl avea un extraordinar talent de a vedea lumea prin ochii copiilor. Spunea că „dacă vrei să-ți amintești cum este să trăiești în lumea unui copil, trebuie să cobori în mâini și în genunchi și să trăiești așa timp de o săptămână. Vei descoperi că trebuie să privești în sus la toți acești uriași din jurul tău care mereu îți spun ce să faci și ce să nu faci.”

Roald îi încuraja cu pasiune pe copii să citească și era de părere că toți copiii ar trebui să se simtă „confortabil cu o carte, nu descurajați„.

Mureșenii sunt îndrăgostiți de ciocolată, o consideră o plăcere senzuală, fără de care ”viața ar fi pustiu”. Ciocolata le dă energie și o dispoziție mai bună, unii simțind, totuși, că le creează agitație și palpitații, dar o ciocolată caldă tot consumă, în special în toiul iernii.

Să urmărim declarațiile mureșenilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE