Când mergi la interviu, angajatorul îți va spune și ce salariu îți va da Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

Când mergi la interviu, angajatorul îți va spune și ce salariu îți va da

Confidențialitatea salariilor ar putea fi eliminată legal. Potrivit unei directive europene, transparența salarială trebuie transpusă până în vara lui 2026, dar angajatorii trebuie să înceapă pregătirile încă de pe acum. Scopul acestei directive a UE este de a combate discriminarea salarială și de a contribui la eliminarea diferenței de remunerare dintre femei și bărbați în UE. Transparența salarială poate să permită lucrătorilor să își exercite dreptul la egalitatea de remunerare pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare între bărbați și femei prin intermediul unui set de măsuri obligatorii, potrivit site-ului consilium.europa.eu

Angajatorii vor fi obligați să afișeze salariile în anunțurile de angajare, iar expresiile vagi precum „salariu motivant” nu se vor mai regăsi în anunțuri.

Această tendință de transparență salarială va aduce mai multă claritate și transparență în piața muncii și nu se limitează doar în anumite domenii, ci se observă și în sectoare în continuă dezvoltare, cum ar fi IT, PR sau call-center. În acest sens, angajatorii sunt nevoiți să stabilească criterii clare și obiective pentru stabilirea salariilor, conform noilor reglementări europene.

Se așteaptă ca numărul joburilor cu salariul la vedere să crească în următorii ani, pe măsură ce companiile se adaptează la noile reglementări europene și înțeleg beneficiile aduse de transparența salarială în procesul de recrutare și menținerea angajaților talentați. Așadar, această schimbare reprezintă un pas semnificativ spre o piață a muncii mai echitabilă și mai transparentă în România.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE