FOTO: Centenarul Colegiului Național ”Mircea Eliade” din Sighișoara Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

FOTO: Centenarul Colegiului Național ”Mircea Eliade” din Sighișoara

Președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, deputatul social-democrat Dumitrița Gliga, a participat vineri, 6 octombrie, în sala de evenimente ”Imperial”, la festivitatea de încheiere a manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Colegiului Național ”Mircea Eliade” din Sighișoara.

La festivitate au fost prezenți și Ciprian Dobre – prefectul județului Mureș, Paula Maria Dărăban – inspector școlar general al județului Mureș și Iulian Sîrbu – primarul municipiului Sighișoara.

Timp de trei zile, în perioada 4-6 octombrie, Colegiul Național ”Mircea Eliade” din Sighișoara a organizat o serie de evenimente pentru a celebra cei 100 de ani de existență ai instituției de învățământ: concurs de tenis de masă și de teqball, workshopuri de grafică, literatură și artă plastică, concurs de eseuri, competiție de șah, campionat de fotbal, verisajul unei expoziții foto-documentară, lansare de carte și minirecital indie-folk susținut de Teodora Iacob.

”S-ar putea întâmpla fel de fel de miracole. Dar trebuie să te înveţe cineva cum să le priveşti, ca să ştii că sunt miracole. Altminteri, nici măcar nu le vezi. Treci pe lângă ele şi nu ştii că sunt miracole. Nu le vezi…” – Mircea Eliade. 97 de generații și 16.000 de absolvenți, dar și 543 de elevi și 55 de cadre didactice, în prezent – sunt cei care au crezut în “miracole” atunci când au trecut pragul colegiului sighișorean. Citatul din Mircea Eliade despre ”miracole” mi-a amintit de ce privim anii de liceu cu mai multă nostalgie decât celelalte școli pe care le urmăm de-a lungul vieții. Privitor la idealurile instituției, atâta vreme cât deviza este să urcați tot mai sus, rezultatul firesc este performanța și nu poate fi nimic mai înălțător pentru o instituție de învățământ decât atingerea nivelului de excelență. Urez Colegiului Național ”Mircea Eliade” din Sighișoara să adune cât mai multe secole, iar dascălilor și discipolilor ce-i trec pragul, să păstreze mereu în suflet, ca pe un stindard călăuzitor, lozinca ”Semper Excelsius”, a transmis deputatul PSD Dumitrița Gliga.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE