Victorie pentru mureșeni în primul meci pe teren propriu la LNBM Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Victorie pentru mureșeni în primul meci pe teren propriu la LNBM

Miercuri, 11 octombrie, echipa de baschet masculin din cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș a jucat primul meci pe teren propriu din noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM).

Sala Sporturilor „Simon Ladislau” din Târgu Mureș a găzduit meciul disputat între CSM Târgu Mureș și CSM Petrolul Ploiești în care victoria a fost adjudecată de mureșeni.

Rezultatul final:

CSM Târgu Mureș – CSM Petrolul Ploiești 93-81 (18-11, 20-17, 25-21, 30-32).

Jucătorii care au marcat în cadrul acestui meci au fost:

Lowrance 25 (2×3), Jeremic 16 (2×3), Borșa 14 (2×3), Martinic 12 (2×3), Sánta 12, Gajovic 8 (2×3), Nistor 4 (1×3) și Bölöni 2.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a CSM, la coșul lui Fanderburk din primul minut al partidei au răspuns Sánta și Martinic, dar Carpenter a egalat. Cam așa a început partida care se prevedea a fi echilibrată.

Lipsit de aportul lui Brik, oaspeții s-au bazat pe americanii din lotul lor. La noi nu a jucat Jonathan Person din cauza unei accidentări la mână. Am revenit la conducere în minutul 7, după coșul noului intrat Jakob Lowrance. Au mai urmat tripla lui Jeremic și cinci puncte de la Goran Martinic, iar prima repriză ne-a prins într-un avantaj de șapte puncte”, se precizează pe pagina CSM.

Potrivit aceleiași surse, primele cinci puncte ale echipei mureșene din sfertul doi au fost marcate de către Lowrance, în timp ce oaspeții au reușit șase. Sportivii de la CSM nu s-au putut desprinde de tabelă, deoarece după un time-out, ploieștenii s-au adunat și au reușit să revină la -2.

Totodată, coșul lui Borșa a venit în cel mai bun moment, iar apărarea a început să funcționeze. Mureșenii nu au mai permis nicio mișcare din parte adversarilor până la finalul sfertului, astfel că, cu un run de 8-0, gazda meciului a terminat prima parte într-un avantaj de 10 puncte.

În sfertul trei, Lowrance cu două libere, iar Vlad Nistor – întors după periplul de 3×3 – cu o triplă marcată au adus pentru prima oară avantajul la peste 10 puncte. A mai venit și dunk-ul lui Alin Borșa și oaspeții au fost nevoiți să ceară din nou timp de odihnă la -15 puncte. Diferența însă a crescut la +18, dar Vlad Corpodean a reușit două aruncări de la distanță, iar George Trif s-a văzut nevoit să-și adune echipa”, se mai precizează pe pagina CSM.

Potrivit aceleiași surse, ploieștenii au mai marcat 8 puncte la care Lowrance a răspuns printr-o dublă, iar antrenorul echipei mureșene, George Trif, a mai cerut un time-out, ceea ce e a fost benefic pentru echipă, deoarece Bölöni, Gajovic (cu o triplă) și Sánta au calmat spiritele. Mureșenii au revenit la peste 10 puncte în față ulterior, iar în ultimul act nu au mai cedat inițiativa.

În continuare, sâmbătă, 14 octombrie, urmează un meci în deplasare, în care sportivii de la CSM vor juca împotriva echipei din Focșani.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE